Malý okruh Pobaltím

Celkové hodnocení zájezdu:
3.7 / 5 (3 hodnocení)

Strava: Snídaně
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 4(5) nocí v hotelu (2-lůžkové pokoje s příslušenstvím), 4(5) snídaní, dopravu klimatizovaným autobusem, průvodce
Cena nezahrnuje: Komplexní pojištění 210 Kč (240 Kč), výlet do Helsinek 1250 Kč (pouze termín 2.7.-9.7.)
zobrazit 2 termíny
Červenec 2017
 

Popis zájezdu

Popis

Pokoj na sloučení není možný.

Program zájezdu

1. den

Odjezd kolem poledne, přejezd přes Polsko do Litvy.

2. den

Příjezd do Vilniusu (UNESCO) hlavního města Litvy, které svým půvabem a atmosférou připomíná Prahu, jeho staré město patří k nejrozsáhlejším městským jádrům v Evropě. Procházka historickým centrem. Nocleh.

3. den

Snídaně. Návštěva vodního hradu Trakai, jedinečné památky v přírodním parku nedaleko Vilniusu se 61 jezery, který kdysi býval sídlem litevských knížat. Unikátní skanzen Rumšiškés a Kaunas – město na soutoku řek Nemunas a Neris se starým hradem a radnicí zvanou „Bílá labuť“. Nocleh v Kaunasu.

4. den

Snídaně. Zastávka v Šiauliai, navštívíme Horu křížů – několik tisíc křížů symbolizujících utrpení Krista i prostých Litevců. Přejezd do Lotyšska, kde uvidíme barokní zámek Rundále – sídlo kuronských vévodů, postavený architektem Rastrellim, který stavěl i paláce v Petrohradě. Nocleh u Tallinnu.

5. den

Termín 02.07.-09.07.: Fakultativní výlet do Helsinek (ranní trajekt cca 2,5 hodiny) – Olympijský stadion, hala Findlandia, kostel ve skále Temppeliaukio, prezidentský palác, Senátní náměstí s katedrálou aj. Večer plavba zpět, návrat do hotelu v pozdních hodinách. Termín 31.07.-06.08.: Snídaně. Prohlídka malebné estonské metropole Tallinn (UNESCO), města ležícího u Finského zálivu – Staré město, hanzovní cechovní a kupecké domy, Katedrální vrch Toompea a starobylé kostely. Přejezd do Lotyšska, nocleh v Rize.

6. den

Termín 02.07.-09.07.: Snídaně. Prohlídka malebné estonské metropole Tallinn (UNESCO), města ležícího u Finského zálivu – Staré město, hanzovní cechovní a kupecké domy, Katedrální vrch Toompea a starobylé kostely. Přejezd do Lotyšska, nocleh v Rize. Termín 31.07.-06.08.: Snídaně. Hlavní město Lotyšska Riga (UNESCO) se starým městem na východním břehu řeky Daugavy. Kromě spousty historických památek najdeme v Rize také mnoho pouličních prodavačů suvenýrů z jantaru, menších či větších tržišť, kaváren, galerií a vynikajících restaurací. Odjezd do ČR.

7. den

Termín 02.07.-09.07.: Snídaně. Hlavní město Lotyšska Riga (UNESCO) se starým městem na východním břehu řeky Daugavy. Kromě spousty historických památek najdeme v Rize také mnoho pouličních prodavačů suvenýrů z jantaru, menších či větších tržišť, kaváren, galerií a vynikajících restaurací. Odjezd do ČR. Termín 31.07.-06.08.: Příjezd do Prahy kolem poledne

8. den

Termín 02.07.-09.07.: Příjezd do Prahy kolem poledne.

 

→ Přejít na 2 termíny dovolené Malý okruh Pobaltím
v cenách od 8 290 Kč do 8 990 Kč