Beskydy a historická města Krakov a Kroměříž ***

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Polsko
Strava: Snídaně
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 3 noci se snídaní v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím a TV), dopravu luxusním autobusem, průvodce
Cena nezahrnuje: komplexní pojištění 150 Kč
Vstupy: 430 Kč + 80 PLN
zobrazit 1 termín
Červen 2017
zobrazit 1 termín
Září 2017
 

Popis zájezdu

Popis

5denní zájezd s denním přejezdem

2 večeře v hotelu Horal lze připlatit za 600 Kč/os.

Program zájezdu

1. den

Odjezd ráno. Příjezd do Kroměříže. Prohlídka Arcibiskupského zámku (UNESCO) – bývalé letní rezidence olomouckých arcibiskupů. Po prohlídce možnost vystoupat na 84 metrů vysokou Zámeckou věž s pohledem na historické centrum Kroměříže. Návštěva Květné zahrady (UNESCO). Zahrada patří mezi nejvýznamější zahradní výtvory v celosvětovém měřítku. Odjezd na ubytování do hotelu Horal v Rožnově pod Radhoštěm. V ceně bazén s protiproudem a masážními tryskami. Fakultativně večeře. Nocleh.

2. den

Snídaně. Odjezd na Pustevny pod vrcholem Radhošť s unikátní dřevěnou architekturou. Možnost pěší vycházky na Radhošť, nejvyšší horu Beskyd s poutní kaplí sv.Cyrila a Metoděje. Na trase známá socha pohanského boha Radegasta. Návštěva technického muzea legendární značky Tatra v Kopřivnici. Zastávka ve Štramberku a prohlídka historického centra s hradem a známou vyhlídkovou věží „Štramberská Trúba“. Krátká procházka k jeskyni Šipka, archeologickému nalezišti světového významu, které je národní přírodní památkou. Návrat do hotelu. Fakultativně večeře. Nocleh.

3. den

Snídaně. Návštěva skanzenu Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Odjezd do Polska. Návštěva vyhlášených solných dolů Wieliczka (památka UNESCO). Výprava do podzemí přiblíží historii těžby soli, uvidíte podzemní solná jezera i solnou kapli sv.Krále s řadou soch a reliefem Poslední večeře vytesaných ze soli. Přejezd do Krakova a ubytování v hotelu Ibis. Individuálně večeře a procházka večerním Krakovem. Nocleh.

4. den

Snídaně. Celodenní prohlídka historického centra Krakova (památka UNESCO). Největší evropské středověké náměstí Rynek Główny s dominantním kostelem Panny Marie, kostelem sv. Vojtěcha a známými tržnicemi Sukiennice. Dále tzv. Královskou cestou až k návrší Wawel, kde se nad řekou Vislou tyčí hrad Wawel, který byl v minulosti sídlem polských králů, a majestátní katedrála sv. Stanislava a sv. Václava s hrobkami polských panovníků. Večer odjezd zpět do ČR.

5. den

Návrat ráno.

 

→ Přejít na 2 termíny dovolené Beskydy a historická města Krakov a Kroměříž ***
v cenách od 6 490 Kč