Kouzlo Istanbulu a perly Jordánska ***

Celkové hodnocení zájezdu:
3.4 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Turecko
Strava: Polopenze
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Polopenze
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: leteckou dopravu Praha–Istanbul a Ammán–Praha s možným přestupem, dopravu klimatizovaným autokarem dle programu, 6 nocí ve 2lůžkových pokojích s příslušenstvím v 3* hotelech s polopenzí, jordánské vízum, vstupy dle programu, služby místního průvodce v Istanbulu a v Jordánsku a služby průvodce, zákonné pojištění ve znění zákona č. 159/99 Sb
Cena nezahrnuje: komplexní pojištění 210 Kč, 1lůžkový pokoj 5 990 Kč, spropitné (cca 65 USD), povinný příplatek odjezdová taxa z Jordánska (cca 20 USD, platba na místě)
zobrazit 1 termín
Červen 2017
zobrazit 1 termín
Říjen 2017
 

Popis zájezdu

Popis

Min. počet účastníků 15.
Zájezd ve spolupráci s partnerskou CK.

Program zájezdu

1. den

odlet z Prahy do Istanbulu, transfer z letiště do hotelu. Dle letového řádu možná večerní pěší prohlídka města s průvodcem. Večeře a nocleh.

2. den

snídaně. V celodenní prohlídce Istanbulu nebude chybět chrám Boží moudrosti – Hagia Sophia, Nová mešita – Yeni Cami, Modrá mešita s šesti minarety, palác Topkapi s jedinečnou sbírkou čínského porcelánu, klenotnicí a Pavilonem posvátného roucha. Pravá orientální atmosféra na turisty čeká při návštěvě Velkého bazaru s kořením a tureckými dobrotami včetně nefalšovaného tureckého medu. Večeře a nocleh.

3. den

snídaně. Volný program v Istanbulu s možností fakultativního výletu lodí po Bosporu. Po večeři transfer na letiště a odlet do Ammánu. Po příletu transfer do hotelu. Nocleh.

4. den

snídaně. Prohlídka Ammánu - zříceniny amfiteátru, citadela a palác Umayyad. Návštěva města Jerash, které je dokonalou ukázkou římského provinčního města na Blízkém Východě a je nazýváno Pompeje Východu. Většina města je stále ukryta pod rozvalinami a nánosy po zemětřesení v roce 747. Přesto zde vynikají některé stavby, z nichž nejvýznamnější je velký hipodrom, kde se dnes konají historické závody koňských spřežení a zápasy. Dále Chrám bohyně Artemis, dvě divadla a další. Návrat do Ammánu. Večeře a nocleh.

5. den

snídaně. Odjezd do Petry - zapsané v seznamu světového dědictví UNESCO. Po vstupu do Petry průchod cca 1 km dlouhou klikatou a úzkou soutěskou Sík, jejíž stěny jsou vysoké přes 100 m. Od 3. století př. n. l. byla Petra slavným hlavním městem Nabatejského království. Západními cestovateli byla objevena roku 1812. Hlavními památkami jsou tzv. pokladnice Al Chazneh, divadlo, královské hrobky a zdatnější turisté mohou navštívit tzv. klášter Ad-Dér. Večeře a nocleh.

6. den

snídaně. Odjezd k Mrtvému moři - koupání a relaxace. Odpoledne přejezd do Ammánu. Večeře a nocleh.

7. den

snídaně, dle letového řádu transfer na letiště odlet přes Istanbul do Prahy.

 

→ Přejít na 2 termíny dovolené Kouzlo Istanbulu a perly Jordánska ***
v cenách od 34 990 Kč