Kuba - fascinující ostrov

Celkové hodnocení zájezdu:
4 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Kuba
Strava: Polopenze
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Polopenze
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 7 nocí se snídaní ve 3*-4* hotelu během okruhu, 5x oběd během okruhu, 1x ALL INCLUSIVE v resortu ve Varaderu, leteckou dopravu Praha-Havana-Praha, letištní taxy a palivové příplatky, vstupy dle programu, všechny transfery a dopravu během okruhu, transfery z a na letiště, česky mluvícího průvodce
Cena nezahrnuje: vízum 900 Kč, komplexní cestovní pojištění Generali 600 Kč, 1lůžkový pokoj + 8 290 Kč
zobrazit 1 termín
Březen 2017
 

Popis zájezdu

Popis

Změna programu vyhrazena. U tohoto zájezdu nemůžeme garantovat cestování individuálních klientů bez příplatku za jednolůžkový pokoj. Zájezd ve spolupráci s partnerskou CK.

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy do Havany. Po příletu transfer do hotelu, ubytování, volno a nocleh.

2. den

Snídaně. Prohlídka Havany, jejíž část starého města a opevnění je zapsaná na seznamu UNESCO. Začneme vnější oblastí a to parkem Morro y Cabaňa, navštívíme koloniální Havanu, projdeme se starým městem s jeho náměstími, pevnostmi a budovami postavenými v období nadvlády Španělů mezi 16. a 19. stol. Poté návštěva světoznámého restaurant-baru La Bodeguita del Medio, který byl navštěvován takovými osobnostmi jako Salvador Allende, Pablo Neruda, Ernest Hemingway a další. Projdeme hlavní ulici staré Havany, zastavíme se u Capitolu na Plaza Revolution, v muzeu rumu. Transfer do hotelu, ubytování a nocleh.

3. den

Snídaně. Odjezd do západní části ostrova do provincie Pinar del Río s údolím Viňales (UNESCO), které je nazýváno zeleným údolím a je to místo, kde se pěstuje nejproslulejší kubánský tabák. Navštívíme autentickou kubánskou rodinu, která doutníky vyrábí, dozvíme se informace o jednotlivých krocích tohoto procesu, uvidíme ruční balení těchto doutníků. Budeme pokračovat přírodními scenériemi s výhledy na „Mogoty“ na oběd do restaurace. Po obědě se vydáme do indiánské jeskyně, svezeme se lodí a na závěr našeho programu uvidíme gigantické prehistorické malby. Návrat do Havany. Nocleh.

4. den

Snídaně. Odjezd do Santa Clara ve středu země. Toto město sehrálo významnou roli v Kubánské revoluci, která proběhla v prosinci 1958, kdy Che Guevara napadl vojenský vlak. Ve vlaku se nachází jeho mauzoleum. Oběd v místní restauraci. Po obědě pokračování cesty do Sancti Spíritus, malého koloniálního města, založeného před 500 lety někdy kolem roku 1514, které se zachovala z větší části ve své původní podobě. Nachází se tu rovněž nejstarší kubánský kamenný most – most Yayabo. Možnost návštěvy muzea Guayabera. Můžeme rovněž poznat město ve večerních hodinách s jeho nočním životem, navštívit famózní Casa de la Trova, kde zažijete autentickou salsa party, tančit v noci s místními lidmi a zažít rytmické melodie místních hudebníků, kteří hrají karibské písně. Nocleh.

5. den

Snídaně. Průjezd přes druhé největší kubánské hory Escambray, které jsou unikátní nejen svou faunou a florou, ale také svou rolí v klimatických podmínkách Kuby. Na vlhké severní straně se nachází kávové plantáže, na suché jižní straně agave. Navštívíme skutečnou kubánskou farmu, kde budeme moci sledovat běžné činnosti zemědělců. Zde při obědě ochutnáte typická kubánská jídla a vychutnáte si krátkou kubánskou siestu. Možnost projížďky na koních. Krátce poté přijedeme do famózního údolí s cukrovou třtinou Sugar Mills Valley s mlýny na cukrovou třtinu Manaca Iznaga (UNESCO). Pokračování do města Trinidad, další perly Kuby zapsané na seznamu UNESCO. Město bylo založené počátkem 16. stol. na počest Svaté Trojice a stalo se odrazovým můstkem pro dobývání amerického kontinentu. V dobách prosperity založené na obchodu s cukrovou třtinou, zde bylo postavena řada hezkých budov. Tyto budovy z 18.-19. stol. se zachovaly a tvoří dnes turistickou atrakci města (UNESCO). Navštívíme rovněž Romantické museum a tavernu La Canchánchara. Po prohlídce odjezd do města Cienfuegos (UNESCO). Ubytování, volno a nocleh.

6. den

Snídaně. Dopoledne prohlídka koloniálního města Cienfuegos, které bylo založeno v roce 1819 na území ovládaném Španěly, ale jeho obyvatelé byli v prvním období francouzského původu. Leží na jižním pobřeží Kuby uprostřed oblasti, kde se pěstuje cukrová třtina, mango, tabák a káva a proto se také stalo jedním z hlavních center obchodu s těmito surovinami. Budovy postavené v neoklasickém stylu stále určují tvář města. Cienfuegos bylo prvním městem v Latinské Americe v 19. století, ve kterém byly do praxe uvedeny idey modernity, hygieny a městského plánování. Od roku 2005 je na seznamu UNESCO. Odjezd do jedné z nejzajímavějších přírodních rezervací Kuby na poloostrově Zapata, do národního parku Montemar. Zastávka v Zátoce sviní, možnost koupání v Karibském moři. Pokračování k největší atrakci národního parku řece Guama a výlet rychlolodí do laguny del Tesoro, pozorování ptáků a vodních živočichů, návštěva skanzenu Aldea Taino - vesnice původních obyvatel, krokodýlí farmy. Odjezd do Varadera. Ubytování v hotelu a pobyt s ALL INCLUSIVE. Nocleh.

7. den

Volný den ve Varaderu. Možnost fakultativních výletů, využití vodních sportů, animační programy v resortu apod. Nocleh.

8. den

Volno, transfer na letiště, odlet do Prahy.

9. den

Přílet do Prahy.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Kuba - fascinující ostrov
v cenách od 66 990 Kč