Západ USA a New York **

Celkové hodnocení zájezdu:
3.5 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
USA
Strava: Snídaně
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 15 nocí v motelu/hotelu, 9x snídani, leteckou dopravu Praha-Los Angeles, San Francisco-New York, New York-Praha, letištní taxy a palivové příplatky, vstupy do NP dle programu, lodní výlet v San Franciscu, návštěvu pevnosti Alcatraz, všechny transfery, doprava autem vč. pohonných hmot dle programu po celou dobu zájezdu (kromě New Yorku), česky mluvícího průvodce, pojištění CK proti úpadku
Cena nezahrnuje: registraci ESTA 500 (pokud máte platný cestovní pas a platné vízum do USA, není potřeba), komplexní cestovní pojištění Generali 1020, příplatek na oddělené postele + 1800, 1/1 pokoj + 12600.Fakultativní výlety: – vstup do filmových studií Universal v Hollywoodu – 2 650 Kč* – let letadlem nad Grand Canyonem 40-50 minut – 3 690 Kč* – let helikoptérou nad Grand Canyonem 30 minut – 4 890 Kč* – let nad Lake Powell a Rainbow Bridge – 2 650 Kč* – noční let helikoptérou nad Las Vegas – 2 190 Kč
ceny jsou orientační – budou upřesněny cca 30 dní před odletem
zobrazit 1 termín
Srpen 2017
 

Popis zájezdu

Popis

Během 17denní cesty poznáte nejznámější národní parky západu s jejich dech beroucími kaňony, bizarními skalnatými formacemi a jedinečnou krásou. Půvabný kontrast nabízí barvami hýřící město hazardu Las Vegas a velkolepé San Francisco. New York s jeho mrakodrapy, Manhattanem a Sochou Svobody by neměl vynechat nikdo, kdo USA navštíví.

Změna programu vyhrazena. U tohoto zájezdu nemůžeme garantovat cestování individuálních klientů bez příplatku za jednolůžkový pokoj. Zájezd ve spolupráci s partnerskou CK.

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy do Los Angeles. Po příletu do Los Angeles odjezd na ubytování. Odpočinek a seznámení se s městem. Procházka po Hollywood Boulevardu, Čínské divadlo, chodník slávy, bývalé divadlo Kodak, dnes divadlo Dolby, kde se v současné době předávají slavní „Oscaři" a další. Nocleh.

2. den

Dopoledne okružní jízda městem. Poznání druhého největšího města USA, které se táhne 100 km severojižním směrem, s řadou světoznámých zajímavostí. Od L.A., města hvězd a hvězdiček, Hollywoodu, Beverly Hills a Westwoodu až k Santa Monice, Venice a Malibu na Pacifiku. Tento den věnujeme jejich poznávání. Nocleh.

3. den

Pro zájemce je možno fakultativně zakoupit návštěvu Hollywoodských studií Universal - do ráje všech filmových nadšenců. Místo je spojeno s reálnými filmovými studii a vzniklo v roce 1990. Jedním ze spoluzakladatelů je Steven Spielberg. Najdete zde atrakce jako Studio Tour – hlavní lákadlo celého parku. Projedete se skutečnými ateliéry, kde se natáčí mimo jiné Kriminálka Las Vegas, skutečnou uličkou ze Zoufalých manželek atd. Uvidíte obřího King Konga v největší projekci 3D na světě. Další atrakcí jsou Simpsonovi a jejich Springfield, Mumie, Jurský park se sjezdem divokou řekou s dinosaury, Shrek 4D, Strašidelný dům a mnoho dalších atrakcí a překvapení. Nocleh.

4. den

Vyzvednutí auta a zahájení velké cesty do země kaňonů a národních parků. Zahájíme ji cestou suchým pouštním údolím, ve kterém se nachází Palm Springs, zcela ojedinělé americké pouštní město a oblíbený víkendový cíl bohatých. Jako první navštívíme národní park Joshua Tree. Poté přejezd na ubytování a nocleh.

5. den

Naše cesta povede k řece Colorado, na které stojí přehrada Parker Dam. Krátká zastávka v Hawasu City u Londýnského mostu. Poté se vydáme přes Mohavskou poušť do západního města Williams v Arizoně, které leží na historické legendární cestě Route 66 a na Jihozápadní železnici. Odtud vyjíždí návštěvníci po železnici i po silnici do NP Grand Canyon. Přesto, že Vás čeká poměrně dlouhý přejezd, i tento den bude zajímavý. Na několika zastávkách se seznámíte právě s historií Route 66 a s osídlováním této části Ameriky. Nocleh.

6. den

Po příjezdu ke Grand Canyonu fakultativní let letadlem nebo helikoptérou nad touto úchvatnou přírodní podívanou. Fakultativně možnost shlédnout film o historii Grand Canyonu IMEX. Kaňon, který tok řeky Colorado modeloval milióny let, je téměř 446 km dlouhý, se šířkou od 500 m do 29 km. Největší hloubka je okolo 1600 m. Řeka Colorado a její přítoky se téměř dva milióny let zařezávají vrstvu po vrstvě sedimenty coloradské plošiny. Odjezd k jezeru Lake Powell do Page. Nocleh.

7. den

Odjezd do Monument Valley známého jako kulisa mnoha westernů. Následuje průjezd jednou z nejúžasnějších scenérií, jakou kdy příroda stvořila. Vyhlídky na krásné skalní masívy jako jsou známé „Rukavice“, 3 sestry, Elephant a další. Můžete se vyfotit na koni nad skalním útesem v místech proslulých westerny s Johnem Waynem. Poté návrat zpět na ubytování. Nocleh.

8. den

Časně ráno odjezd přírodou jižního Utahu do národního parku Bryce Canyon, který patří mezi malé národní parky a najdete jej na jihu Utahu v blízkosti národního parku Zion. Bryce Canyon se řadí mezi nejoblíbenější národní parky Utahu, takže ani na naší cestě jeho návštěva nebude chybět. Odpoledne se přesuneme do NP Zion, kde můžeme obdivovat bizarní a neobyčejné kamenné formace. Přejezd na ubytování a nocleh.

9. den

Čeká nás cesta do města hazardu Las Vegas uprostřed nevadské pouště. I vy můžete zkusit svoje štěstí ve hře. Ubytování, odpoledne relaxace, noční život a nocleh.

10. den

Dopolední pobyt v Las Vegas, odpočinek po noční procházce nebo pokračování prohlídky Las Vegas a jeho kasin, případně výjezd na vyhlídku Stratosphare s jejími atrakcemi, jako je kolotoč, horská dráha, atd. na vyhlídkové věži nebo hned ráno odjezd a cesta přes Death Valley, nejhlubší bod západní hemisféry, který se nachází téměř 90 m pod hladinou moře. Death Valley bezpochyby uchvátí svou úžasnou scenérií barevných skal a kaňonů, nekonečnými písečnými dunami, unikátně zvrásněnými solnými poli a překvapivě rozmanitou faunou a flórou. Odpoledne přejezd do Beakersfieldu. Nocleh.

11. den

Pokračování cesty do NP Sequoia. Na poměrně malém území, na západních svazích Sierra Nevada zde rostou tisíce let gigantické sekvoje, v nadmořské výšce přes 2000 m. Během dne absolvujete několik trailů v nejzajímavějších partiích parků, poznáte historii a s trochou štěstí potkáte typického obyvatele hor Sierry Nevady – černého medvěda baribala. Nocleh.

12. den

Přejezd do San Francisca. Odpoledne a večer budeme poznávat město. Okruh městem zahrnující největší atrakce a jedinečné vyhlídky na město – Golden Gate, Twin Peaks, Coit Tower, China Town, Lombard Street, poté Vás pozveme na projížďku lodí po zálivu pod slavný Golden Gate a kolem ostrova Alcatraz (fakultativně). Do večerních hodin pak budete mít volno k prohlídce Fisherman’s Wharf – nejživějšího turistického místa San Francisca. Ubytování a nocleh.

13. den

Návštěva Pearu 39 a okolí, individuální volno. V poledne odjezd na letiště a odlet do New Yorku. Transfer do hotelu, ubytování, volno. Nocleh v New Yorku.

14. den

Celodenní prohlídku New Yorku zahájíte plavbou na Liberty Island se světoznámou sochou Svobody a také ostrov Ellis Island s muzeem emigrace, jenž se stal symbolickým milníkem pro miliony přistěhovalců, kteří zde často marně čekali na povolení ke vstupu do Nového světa. Pak už suchou nohou – případně metrem, projdeme jižní Manhattan a jeho nejznámější místa jako kupříkladu finanční čtvrť Wall Street s burzou cenných papírů, překrásný novogotický kostel Trinity Church obklopený hradbou výškových budov, rušnou Čínskou a také Italskou čtvrť, čtvrť módních trendů Soho či noblesní čtvrť TriBeCa, která povstala z původně industriální zóny plné skladišť, manufaktur a továren. Z vyhlídkové terasy legendárního mrakodrapu Empire State Building si v podvečer vychutnáte zvolna se rozsvěcující město. Po ničivém útoku teroristů na “dvojčata” Světového obchodního centra v roce 2001 je Empire State Building s 381 m a 102 patry opět nejvyšší budovou New Yorku. Nocleh.

15. den

Ráno nás čeká dvouhodinová plavba kolem ostrova Manhattan a to v jeho jižní části. Po plavbě, při které se dostanete pod Brooklynský most a do blízkosti sochy Svobody, prohlídka oblastí v okolí Central Parku, 5th Avenue a Times Square. Navštívíte a podle možností si prohlédnete prestižní sportovní arénu Madison Square Garden, Rockefellerovo centrum, divadelní čtvrť a obchody na 5th Avenue. Večer se pak na rozzářeném náměstí Times Square, všeobecně považovaném za místo, kde bije srdce New Yorku, nabízí ideální příležitost vstřebat jedinečnou atmosféru města. Z vyhlídkové terasy legendárního mrakodrapu Empire State Building si v podvečer vychutnáme zvolna se rozsvěcující město. Po ničivém útoku teroristů na “dvojčata” Světového obchodního centra v roce 2001 je Empire State Building s 381m a 102 patry opět nejvyšší budovou New Yorku. Nocleh.

16. den

Zakončení poznávacího programu v New Yorku, volný program, případně individuální dokončení prohlídky města či návštěva některého z muzeí. Odpoledne transfer na letiště a odlet do Prahy.

17. den

Přílet do Prahy.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Západ USA a New York **
v cenách od 65 600 Kč