Národní parky Peru, Bolívie a Chile s lehkou turistikou

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Peru

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Peru.

Popis zájezdu

Popis

Předností našeho zájezdu do Peru, Bolívie a Chile jsou dva vnitrostátní přelety, které vám podstatně zvýší komfort cestování v takto rozlehlých zemích.
Putování po nejznámějších i méně navštěvovaných místech Latinské Ameriky, tajemným světem předkolumbovských civilizací i fascinujícím světem velehor, začíná přímo v srdci říše Inků v CUZCO a pokračuje přes ALTIPLANO k bájnému jezeru TITICATA s rákosovými ostrovy a do Bolívie - "jihoamerického Tibetu". Naším nejvyšším dosaženým vrcholem může být "pětitisícovka" Chacaltaya v Královské Kordilleře, oko potěší fotogenické vulkány Sajama i chilská Parinacota, zářící město AREQUIPA a na závěr HUASCARÁN se stejnojmenným národním parkem v Bílé Kordilleře. Během zájezdu poznáte sedm památek zařazených na seznamu UNESCO. Provází PhDr. Pavla Teichmanová v 1., 2. a 3. termínu a Mgr. Kateřina Kočí v 4. termínu.

Program zájezdu

1. den

letecký přesun do LIMY, přelet do CUZCA – aklimatizace, prohlídka města s křivolakými uličkami, koloniálními paláci a chrámy na inckých základech, Pza de Armas, katedrála, konvent Sto Domingo, Zlatá zahrada Coricancha.

3. den

3denní výlet za inckými památkami v okolí CUZCA: pevnost - svatyně SACSAYHUAMAN, lázně TAMBO MACHAY a údolí řeky Vilcanoty neboli POSVÁTNÉ ÚDOLÍ INKŮ, terasy a chrámy v PISACU a poslední točiště Inků OLLANTAYTAMBO s tajemnými obřími kvádry. Přejezd do nižších poloh s tropickou vegetací (banánovníky, kávovníky, koka), pěšky cca 10 km "botanickou stezkou" do Aguas Calientes a podvečerní koupání v místních termálních bazénech. Návštěva legendárních ruin paláců a chrámů MACHU PICCHU, možnost výstupu ke Sluneční bráně (INTI PUNKU) s panoramatickým výhledem na celý komplex s dominantou WAYNA PICCHU tyčící se nad ruinami a návrat turistickým vlakem a minibusem do CUZCA.

6. den

přejezd pohodlným busem přes náhorní planinu ALTIPLANO a průsmyk ABRA LA RAYA (4 318 m) do města PUNO na březích jezera TITICACA, odpoledne plavba po jezeře TITICACA na plovoucí rákosové ostrovy LOS UROS a setkání s jejich pestře oblečenými obyvateli.

7. den

přesun do BOLÍVIE - slavné poutní místo COPACABANA na jezeře Titicaca s katedrálou zázračné madony VIRGEN DE COPACABANA, krátký výstup ke skalní observatoři HORCA DEL INCA a pro zájemce západ slunce na křížovém vrchu CERRO CALVARIA.

8. den

průjezd pod bílou CORDILLEROU REAL, překonání úžiny Tiquina (600 m) na malé loďce s místními obyvateli, návštěva nejvýznamnějšího obřadního střediska předinckého období TIWANACU. Nejvýše položená metropole na světě LA PAZ (4 200 m): stříbrná ulička Sagarnaga a tržiště čarodějnic, mestická architektura kláštera S. Francisco, muzeum koky, muzeum zlata.

9. den

možnost krátkého výstupu na horu CHACALTAYA (5 400 m) - za příznivých klimatických podmínek výjezd až na horní parkoviště v nadmořské výšce více než pět tisíc metrů a výhled na okolní fotogenické vrcholy HUAYNA POTOSI a ILLIMANI, a za obzvlášť dobré viditelnosti až na jezero TITICACA.

10. den

přesun pronajatým busem do CHILE: na bolívijské straně průjezd NP SAJAMA se stejnojmenným nejvyšším vrcholem Bolívie vulkánem SAJAMOU (6 542 m), poté návštěva jednoho z nejkrásnějších chilských národních parků - NP LAUCA s andskou přírodou, vikuňami, viscachami, guanacy, překrásnými výhledy, nádhernými sopkami PARINACOTA a POMERAPE s bílou čepicí, které se zrcadlí v lagunách Chungara a Cotacotani, koupání v přírodních termálních pramenech, rubytování typu "hospedaje" (jednoduché 2lůžkové pokoje s vlastním soc. zařízením) v horské osadě PUTRE.

11. den

přejezd pronajatým minibusem severní částí pouště ATACAMA s typickými kaktusy "candelabros" a se skalními obrazci - geoglyfy a oázou v údolí Lluta až k pobřeží Tichého oceánu, správní centrum a plážové letovisko ARICA - nejsušší místo na světě, vrchol EL MORO - dějiště nejvýznamnější bitvy pacifické války, přístav s "pózujícími" lachtany a pelikány, možnost ochutnávky mořských plodů.

12. den

zpět do Peru, AREQUIPA -"bílé město" s nejkrásnějšími skvosty koloniální architektury na úpatí vulkánu Nevado Misti (5 600 m), prohlídka "města ve městě" - mystického kláštera SANTA CATALINA, ochutnávky místních tradičních pokrmů v typické místní restauraci.

14. den

dopoledne přelet do LIMY - prohlídka centra peruánské metropole (Pizzarova hrobka v katedrále, prezidentský palác, pěší zóna aj.). Noční přesun luxusním busem do Huarazu.

15. den

HUARÁZ - horské středisko v NP HUASCARÁN (CORDILLERA BLANCA) s výhledem na 15 pětitisícovek: jednodenní výlet ke smaragdově zbarveným jezerům LLANGANUCO s výhledy na nejvyšší horu Peru HUASCARAN (6768 m) a s návštěvou pomníčku výpravy čsl. horolezců z roku 1970 a města YUNGAY pohřbeného pod lavinou. Návštěva arch. lokality s pozůstatky nejstarší kultury v Peru CHAVÍN DE HUANTAR s podzemními chrámy. Návštěva místního tržiště s možností nákupu místních produktů (andský sýr, koka, byliny aj.), 2x ubytování typu "hospedaje" (jednoduché 2lůžkové pokoje s vlastním soc. zařízením). Návrat do Limy - denní přejezd pohodlným busem.

18. den

LIMA, ZOO, botanická zahrada i archeologické památky v PARQUE DE LAS LEYENDAS, Mercado Indio - nákup suvenýrů atd.), návrat do ČR.

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Národní parky Peru, Bolívie a Chile s lehkou turistikou