Krásy jižní Srí Lanky s nakouknutím do území hor za super cenu ** - penzion

Celkové hodnocení zájezdu:
3.7 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Srí Lanka
Strava: Snídaně
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: zpáteční letenka Praha-Colombo vč. let. tax a poplatků cca 18 000 Kč, místní doprava v rámci programu (minibusy, džípy, autobusy, tuk-tuky), lodní výlet po Madu Ganze, 9x ubytování v jednoduchém guesthousu se snídaní), vedoucí zájezdu, informační materiály
Cena nezahrnuje: ostatní strava, vstupné, bakšišné a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
1lůžkový pokoj 2 900 Kč, vízum 990 Kč, kurz vaření 750 Kč, lodní výlet s pozorováním delfínů a?velryb (vč. snídaně) 1 200 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 30 000 Kč za 660 Kč, do 80 000 Kč za 1 260 Kč, pojištění storna letenky (zdravotní důvody) 750 Kč
zobrazit 1 termín
Září 2019
zobrazit 1 termín
Listopad 2019
zobrazit 1 termín
Leden 2020
zobrazit 1 termín
Duben 2020
zobrazit 2 termíny
Červenec 2020
zobrazit 1 termín
Srpen 2020
 

Popis zájezdu

Stravování

snídaně, v okolí našeho ubytování se nachází nespočetné množství restaurací a bister, kde se dá pořídit oběd či večeře v hodnotě 50-100 Kč.

Ubytování

jednoduchý guesthouse se sociálním zařízením a větrákem

Popis

Jih Srí Lanky nabízí turistům to nejtradičnější, co v sobě pojí. Od západu až na východ je pobřeží zahaleno sluncem a palmami. Zdejší území si stále ještě zachovává svůj venkovský ráz doprovázený tradičním stylem lovení ryb, při kterém rybáři balancují na kůlech nad hladinou. I z kulturního hlediska je jih konzervativní a zůstává jádrem sinhálských tradic s typickými chrámy a velkými sochami Buddhy, kterými je pobřeží poseto. Při prohlídkách městeček a vesnic nám bude zvukovou kulisu vytvářet ťukání dřevěných kamenů – jedná se o tradiční stolní hru "carrom", kterou se místní baví zejména na jihu Srí Lanky. Naši jižní pouť zpestříme výjezdem do zelených výšin hor, které se zvedají ve vnitrozemí a jsou naprostým kontrastem k rozpáleným plážím. Zelené vršky, pokryté čajovými políčky, se zde zvedají a zase klesají, tvoří rozeklané štíty chvílemi zakryté do bělavého závoje mlhy a oblaků. Můžete se těšit na úchvatnou krásu mořských i horských scenérií, korálové útesy s pestrobarevnými rybkami, modravou vodou a čarovnými západy slunce. Máte jedinečnou možnost se na zájezdu přiučit i kuchařskému umění v rámci účasti na kurzu vaření srílanské kuchyně!
Provází Veronika Štěrbová, Jarka Pechová, Jiří Strašil, Aleš Rajský a Irena Pilařová.

Program zájezdu

1. den

odlet z ČR na SRÍ LANKU.

2. den

přílet do COLOMBA. Přejezd do jižního přímořského letoviska UNAWATUNA, které se rozkládá v romantické zátoce chráněné korálovým útesem. Po zbytek dne relaxace po dlouhém letu na místních plážích, kde je možné za úplňku zahlédnout želvy, které zde hnízdí. Ostatní mohou navštívit místní trh s velkým výběrem kvalitních rukodělných výrobků.

3. den

po snídani přesun do oblasti BALAPITIYA, odkud podnikneme zajímavou plavbu mezi mangrovníky po řece Madu Ganga, kde uvidíme vodní varany a nespočetné množství vodního ptactva. Po cestě zastavíme u některého z 66 ostrůvků s plantážemi hřebíčku či skořice. Následuje návštěva želví farmy v KOSGODĚ, která je největší a nejdéle existující na západním pobřeží, a manufaktury na výrobu palmového vína. Na zpáteční cestě se zastavíme v městečku AMBALANGODA, centru výroby dřevěných démonických masek, a pokud budeme mít štěstí, můžeme vidět tradiční tanec s maskami v místní taneční škole. Podvečer je ideální k návštěvě velmi působivého fotomuzea tsunami TELWATTA se sochou stojícího Buddhy, nebo k prohlídce dolů na měsíční kameny ve vesnici MEETIYAGODA. Jedná se o polodrahokamy, které se těží pouze na Srí Lance.

4. den

ve velmi brzkých ranních hodinách (snídaně formou balíčku) odjezd do NP YALA, který je snem každého milovníka zvěře a zaujímá plochu 1260 km2. Průjezd do NP s východem slunce, abychom mohli pozorovat zvířata v době, kdy jsou nejaktivnější. Žijí zde sloni, krokodýli, leopardi, vodní bůvoli, antilopy a mnoho ptáků. Poté návštěva městečka DONDRA s nejstarší kamennou stavbou na Srí Lance - Galge. Jedná se o malou stavbičku ze 7. stol., která je součástí městského chrámu. Jen kousíček od města stojí 50 m vysoký maják z r. 1889, který označuje nejjižnější bod Srí Lanky. Návrat do místa ubytování.

5. den

snídaně, relaxace na pláži, možnost různých vodních sportů nebo ájurvédské bylinné masáže (cca 2000 rupií). V podvečer můžete lehce vystoupat na "dágobu" (stúpu) na skále nad zátokou a pozorovat západ slunce nad celou UNAWATUNOU a městem GALLE na severu.

6. den

snídaně, brzy ráno odjezd kolem plantáží s nížinnými čajovníky do deštného pralesu SINHARAJA (UNESCO), snídaně kousek od pralesa, který nabízí podívanou na 830 endemických druhů rostlin a zvířat. K vzácným obyvatelům rezervace patří kočka cejlonská nebo levhart. Navíc nejméně 60 % zdejších stromů jsou endemity. Prales leží ve vlhkém pásmu s údolími a kopci dosahujícími výšek až 1170 m. Pro zájemce možnost koupání v pralesní řece u vodopádu. Návrat do místa ubytování večer.

7. den

po snídani odjezd do továrny na zpracování čaje v oblasti KOGGALA a na návštěvu zahrady koření SPICE GARDEN, kde budeme mít možnost vidět muškát, kari, skořici, pepř, zázvor, hřebíček atd. Po návratu do Unawatuny možnost návštěvy některé z místních restaurací, kde můžete ochutnat "lamprais", což je rýže zapečená v banánovém listu s různými ingrediencemi, a napít se Toddy - šťáva z kokosové palmy.

8. den

po snídaní odjezd na návštěvu starobylého přístavního města GALLE, které je před modernizací chráněno mohutnými hradbami s baštami. Navštívíme holandskou čtvrť Fort (UNESCO) s úzkými uličkami proplétajícími se kolem starých kostelíků. Za vidění jistě stojí Dutch Reformed Church, jedna z nejkrásnějších koloniálních staveb v Galle, nebo Velké skladiště, kde nyní sídlí námořní muzeum. Při procházce po hradbách narazíte na zaklínače hadů a tradiční kramáře. Při cestě zpět následuje výlet k největší přírodní zvláštnosti v UNAWATUNĚ, ke skalisku RUMASSALA, které se tyčí nad zátokou. Podle místní legendy se jedná o kus Himálají, které sem přinesl opičí bůh Hanuman. RUMASSALA je proslulá výskytem léčivých bylin a rozverných makaků, které sestupují ze skály dolů a podnikají nájezdy na papáje v zahradách vesničanů. Z hory RUMASSALA je okouzlující pohled na vrchol ADAM´S PEAKU ve vnitrozemí. Návrat do místa ubytování, později odpoledne relaxace na pláži.

9. den

snídaně, volný den na pláži, fakultativně možnost lodního výletu s pozorováním delfínů a velryb v oblasti MIRISSA (termín v lednu a dubnu) nebo výletu místním autobusem do koloniálního města z 18. st. MATARA s atypickou vstupní bránou, muzeem starověkým maleb a s dvěma holandskými pevnostmi (termín červen/červenec a září).

10. den

snídaně, volný den na pláži nebo se můžete zúčastnit kurzu vaření srílanských specialit (zájem je nutné hlásit předem).

11. den

snídaně, poslední nákupy, koupání, odpoledne odjezd na letiště se zastávkou v buddhistickém chrámu v KALUTAŘE, kam můžete vstoupit a zúčastnit se tradičního obřadu (účast na obřadu je závislá na času obřadu a odletu do ČR), přílet do ČR.

 

→ Přejít na 7 termínů dovolené Krásy jižní Srí Lanky s nakouknutím do území hor za super cenu ** - penzion
v cenách od 35 660 Kč do 38 990 Kč