USA - Metropole a národní parky Kalifornie, Nevady a Arizony s lehkou turistikou

Celkové hodnocení zájezdu:
4 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
USA
Strava: Bez jídla
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Bez jídla
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: zpáteční letenka Praha-Los Angeles vč. let. tax a poplatků cca 23 000 Kč, pronájem minivanu vč. paliva, místních poplatků a parkovného, městská doprava v San Franciscu, vstupné do národních parků, 19x ubytování v turistických hotelech a motelech ve 4lůžkových pokojích (v některých snídaně a využití bazénu v ceně), vedoucí zájezdu, informační materiály
Cena nezahrnuje: ostatní strava, ochutnávka vína, vstupné mimo národní parky, registrace ESTA ke vstupu na území USA, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
2ůžkový pokoj 10 000 Kč/os., výlet na Alcatraz 950 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 30 000 Kč za 1 155 Kč, do 80 000 Kč za 1 755 Kč, registrace ESTA ke vstupu na území USA 450 Kč, pojištění storna letenky ze zdravotních důvodů 750 Kč
zobrazit 1 termín
Září 2019
zobrazit 1 termín
Červen 2020
zobrazit 1 termín
Červenec 2020
zobrazit 1 termín
Září 2020
 

Popis zájezdu

Popis

Rozmanitost Kalifornie nezná mezí! Ať už se budete procházet po mostě Golden Gate, popíjet kalifornské víno nebo se necháte unášet nekončícími výhledy v Yosemitech, slunečná Kalifornie vás chytne za srdce a otevře vám bránu k prozkoumávání dalších národních parků divokého Západu, které s námi můžete navštívit na dalších zájezdech. My si v rámci tohoto putování vyzkoušíme i vlastní štěstí ve hře v nejvýznamnějších městech zábavy, která však už leží na území jinak téměř opuštěného pouštního státu Nevada - Las Vegas a Reno. Národní park Grand Canyon v Arizoně je naprostou perlou tohoto programu.
Pojeďte s námi na cestu opravdovým turistickým rájem, který během tohoto zájezdu detailně prozkoumáte, budete mít možnost si nejkrásnější pěší stezky projít a nebudete se vracet domů s pocitem, že jste některá místa jen míjeli.
Provází Kamila Houhová, Jiří Ježek, Miroslav Sýkora a Pavel Pšeja.
GARANCE MALÉ SKUPINY!

Program zájezdu

1. den

odlet z Prahy do San Francisca, transfer na ubytování, dle času příletu možnost večerní procházky či projížďky historickou tramvají "cable car".

2. den

prohlídka centra města začne na UNION SQUARE s obchodními domy a butiky, návštěva "malé Broadwaye" - divadelní čtvrti na GEARY STREET. Přes FINANČNÍ ČTVRŤ s mrakodrapy se dostaneme na trh FERRY PLAZA FARMERS MARKET, kde ochutnáme místní produkty. Trochu odpočinku si užijeme v TRANSAMERICA REDWOOD PARKU s vodotrysky, který leží přímo před památnou budovou TRANSAMERICA PYRAMIDE (symbol San Francisca podobně jako most Golden Gate). Kolem budovy sanfranciského rodáka Francise F. Coppoly COLUMBUS TOWER projdeme do jiného světa, do ČÍNSKÉ ČTVRTI, kde žije 2. největší čínská komunita mimo Asii a které dominují sochy Buddhů, bylinkářské lékárny, pestrobarevné chrámy, trhy s tropickým ovocem a rybami. Individuální poznávání okolí, pro zájemce návštěva muzea lanovek CABLE CAR MUSEUM.

3. den

nezapomenutelná plavba na skalnatý ostrůvek ALCATRAZ s kdysi nejobávanější věznicí (viz. příplatky), kde byl věznen např. Al Capone. Během tohoto výletu navštívíme samotnou věznici. Poté se přemístíme k NÁRODNÍMU HISTORICKÉMU PAMÁTNÍKU FORT POINT, který stojí na pobřeží bičovaném mořskými vlnami. Zde budeme obdivovat oranžové věže milovaného GOLDEN GATE MOSTU. Později odpoledne navštívíme ITALSKOU ČTVRŤ s úzkými uličkami a kavárničkami a po Filbertových schodech vystoupáme na vrch TELEGRAPH HILL s budovou COIT TOWER, ze které se naskýtají úžasné výhledy na město. Nesmíme minout ani slavnou klikatou ulici LOMBARD STREET.

4. den

přes poloostrov PENINSULA přejedeme podél zátoky a Křemíkového údolí SILICON VALLEY do města SAN JOSE, abychom se dostali až do širokého Centrálního údolí, odkud odbočíme do divokého NP KINGS CANYON s bludištěm kaňonů. Dnes se vydáme na příjemnou procházku stezkou Big Stump Trail plnou bujné vegetace (lilie, fialky atd.), které dominuje obří strom General Grant.

5. den

panoramatický průjezd skvostným Královským kaňonem se strmými stěnami z žuly a modrého mramoru, v jehož údolí se proplétá řeka Kings River. Přejezd do NP SEQUOIA plného obřích sekvojí, borovic a jedlí. Zastávka u největší sekvoje staré 3 000 let – General Sherman a průjezd Tunelovým kmenem (spadlým již od r. 1937 přes silnici) až k mokřině Crescent Meadow. Odtud procházka k Tharpově kmeni pojmenovanému po prvním bělochovi, který v padlé sekvoji vyhloubil srub, ve kterém bydlel. V případě dostatku času krátký výstup na žulový monolit Mono Rock s krásným rozhledem do vzdálenosti kolem 200 km.

6. den

z Centrálního údolí se přesuneme přes SANTA BARBARU do zátoky SANTA MONICA BAY s krásnými dlouhými písčitými plážemi. Navštívíme proslulou surfařskou oblast v MALIBU, vykoupeme se na pláži Zuma Beach a prozkoumáme i přilehlé útesy na pláži Pirate's Cove.

8. den

dnes prozkoumáme město uzavřené mezi horami, oceánem a pouští – LOS ANGELES. Není člověka, který by neznal BEVERLY HILLS a HOLLYWOOD, které turisty přitáhují jako magnet. V Beverly Hills uvidíme rezidenční sídla filmových hvězd, golfová hřiště a přepychové butiky na Rodeo Drive, na křižovatce Hollywood Boulevaru a Vine Street si pořídíme fotografii proslulého chodníku slávy s otisky rukou a nohou slavných herců. O kousek dále stojí divadlo EGYPTIAN THEATER, kde se konala první hollywoodská premiéra v r. 1922 (Robin Hood). Pro zájemce je připravena možnost návštěvy některého z filmových studií, např. UNIVERSAL či WARNER BROS STUDIOS.

9. den

přes oblast Dolní pouště s oázou PALM SPRINGS se dostaneme do oblasti překrásných západů a východů slunce, do NP JOSHUA TREE bohatě porostlého jukovníky, které dosahují výšek až 15 m. Po turistické stezce v hlavní oblasti parku se dostaneme k přehradě BARKER DAM a dále do HIDDEN VALLEY nechvalně proslulého díky zlodějům dobytka. V případě dostatku sil budeme pokračovat až k LOST HORSE MINE, kde se dosud nacházejí neporušená stavení původních obyvatel.

10. den

ještě než se vydáme na průjezd dramatickou scenérií MOHAVSKÉ POUŠTĚ, vydáme se na výlet do dávné minulosti, do centra Starého západu, kterým je městečko PIONEERTOWN, odpoledne překročíme hranici nejopuštěnějšího státu USA, kterému vévodí město hazardu zasazené v nekonečné poušti - LAS VEGAS. Kdo bude chtít, může si hazard vyzkoušet na vlastní kůži v některém z kasín, nebo se jen tak procházet po Las Vegas Boulevardu, kterému spíše říkají všichni Strip, a vychutnávat si atmosféru římských paláců, pirátských ostrovů, egyptských pyramid či Paříže.

11. den

ráno odjezd do Arizony na západní stranu GRAND CANYONU, kterou střeží indiánský kmen Hualapajů. Následuje úchvatná krátká pěší cesta po hraně Grand Canyonu a prohlídka původních domků Hualapajů. Pro zájemce možnost vzrušující procházky po prosklené vyhlídce SKYWALK zavěšené 1220 m nad dnem kaňonu, kterým protéká řeka Colorado. Na zpáteční cestě zastavíme na hranici Arizony a Nevady, abychom si prohlédli nejslavnější přehradu světa - HOOVER DAM. Večer návrat do Las Vegas.

12. den

z Las Vegas přejedeme na nejteplejší místo na západní polokouli, do ÚDOLÍ SMRTI, kde nejprve zamíříme na vyhlídku ZABRISKIE POINT, která nabízí výhledy na zlatavě zbarvené údolí v podobě vln. Poté přejedeme do oblasti ARTIST'S PALETTE, která se vyznačuje barevnou mozaikou erodovaných úbočí, jež nám bude připomínat krajinu na Islandu. O pár kilometrů dále navštívíme nejníže položené místo na západní polokouli – jezero Badwater překypující sírany a chloridy (-86 m). Autem budeme pokračovat stále více na sever, dostaneme se k pásu písečných dun MESQUITE FLAT SANDS DUNES připomínajících Saharu.

14. den

projedeme impozantním údolím OWENS VALLEY, budeme míjet nejvyšší horu kontinentálních Spojených států - Mount Whitney (4 349 m) až dojedeme do oblasti MAMMOTH LAKES s památníkem Devil’s Postpile (modrošedé čedičové sloupy dosahující výšky až 18 m), odtud se pěšky vydáme podél řeky San Joaquin až k vodopádům Rainbow Falls. Odpoledne dojedeme k jezeru MONO LAKE, které leží na sopečné náhorní plošině a ze kterého vyčnívají zajímavé vápencové útvary.

15. den

lehká turistika v jednom z nejkrásnějších a nejdramatičtějších národních parků osídleném kojoty či medvědy – NP YOSEMITE. Vydáme se po stopách původních obyvatel, indiánů Miwoků a rovněž se přeneseme do doby "Zlaté horečky", kdy zdejší území začali osídlovat první skupiny bělochů. Ocitneme se u mokřadů Tuolomne s množství rozkvetlých barevných květin. Uvidíme 1000 m vysoký žulový útes EL CAPITAN, z vyhlídky Glacier Point se nám dostane úžasného výhledu na celé Yosemitské údolí včetně nejkolmějšího útesu v Severní Americe – HALF DOME. Po oblíbené pěší stezce Mist Trail dojdeme k divokému vodopádu VERNAL FALL.

17. den

přes romantické "zlatokopecké" městečko SONORA s četnými viktoriánskými domky projedeme až k jednomu z nejčistších, ale zároveň nejstudenějších jezer v Americe – LAKE TAHOE, které leží vysoko nad údolím, obklopené lesy a vrcholky hor. Večer dojedeme do největšího maloměsta na světě, do RENA (Nevada), které je nejen oblíbeným městem hazardu (stejně jako Las Vegas), ale zároveň má úžasnou polohu na úpatí Sierry Nevady.

18. den

zpět do Kalifornie, do oblasti GOLD COUNTY (Zlatonosné země), jejíž centrem je hlavní město Kalifornie SACRAMENTO. Vše zajímavé uvidíme ve Starém Sacramentu, procházkou po nábřežní promenádě s kavárnami a obchody dojdeme k železničnímu muzeu California State Railroad Museum se sbírkou lokomotiv z 60. let 19. st. Na východní straně centra stojí v krásném parku budova Státního kapitolu, která je jakousi menší kopií Kapitolu ve Washingtonu DC. Zde si na chvíli odpočineme a pojedeme dál do vinařského kraje zalitého slunce – NAPA VALLEY. Ochutnávka vína.

19. den

výjezd k Pacifiku, do oblasti NÁRODNÍHO POBŘEŽÍ POINT REYES bičovaného vlnami, kterému dominuje maják a pláž Drake's Beach, kde údajně přistál v r. 1579 Sir Francis Drake. Poté zpět do San Francisca.

20. den

dle časového řádu odlet do ČR.

 

→ Přejít na 4 termíny dovolené USA - Metropole a národní parky Kalifornie, Nevady a Arizony s lehkou turistikou
v cenách od 65 990 Kč do 70 990 Kč