Thajsko - příroda, památky a ostrovy pro nenáročné za super cenu

Celkové hodnocení zájezdu:
3.4 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Thajsko
Strava: Snídaně
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: zpáteční letenka Praha-Bangkok a Bangkok-Krabi vč. let. tax a poplatků cca 20 000 Kč, zpáteční lodní doprava Krabi-Phi Phi, místní doprava (místní autobusy, metro, vlak, tuk-tuk) v rámci programu, lodní výlet po řece Chao Praya a do NP Ao Phang-Nga, projížďka vlakem po "železnici smrti", 13-14x ubytování (dle aktuálního letového řádu) v turistických hotelech či v jednoduchých guesthousech ve 2lůžkových pokojích se snídaní, 1x oběd, 1x večeře, vedoucí zájezdu, informační materiály
Cena nezahrnuje: ostatní strava, vstupné, doprava po městech (tuk-tuk, metro - dle vlastního uvážení, velmi nízké ceny), bakšišné a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
1lůžkový pokoj 5 500 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 30 000 Kč za 880 Kč, storno letenky ze zdravotních důvodů 750 Kč
zobrazit 2 termíny
Listopad 2019
 

Popis zájezdu

Popis

Turisty milované Thajsko nyní pro nenáročné! To je heslo našeho zájezdu, kterou jsme si pro vás připravili. Program, který si přečtete na následujících řádcích, je připraven pro ty z vás, kteří dáváte přednost komplexnímu poznání země a života místních obyvatel před luxusními hotely, restauracemi, nebo před poznávání ze sedadel zahraničních autobusů. Hodláte poznat Thajsko na vlastní kůži? Pojeďte s námi na tuto výpravu, při které se budeme přesouvat místními autobusy, vlaky či na motorkách společně s přátelskými Thajci. Vykoupeme se ve vodách Andamanského moře, zdoláme vrchol vápencových kopců, přeneseme se do dob největšího rozkvětu království siamského, ale také do těžkých časů v období 2. světové války, které byly popsány v knize Pierra Boullea Most přes řeku Kwai. Thajské království si zamilujete a na zpáteční cestě domů si řeknete "tam se zase vrátím”...stejně jako jsme si to řekli i my! Provází Růžena Duchková, Marie Báčová a Lukáš Lang.

Program zájezdu

1. den

odlet z Prahy.

2. den

přílet do královského města BANGKOKU, kterému se přezdívá "Město andělů", což je překlad thajského názvu města KRUNG TEP. Přejezd na ubytování nedaleko centra, odkud budeme mít blízko k památkám, restauracím a pestrým místním marketům, kde ochutnáme pravou thajskou kuchyni. V podvečer nasedneme do jedné z loděk brázdících řeku CHAO PRAYA RIVER a užijeme si plavbu podél okouzlujících chrámů, budeme projíždět křivolakými kanály proplétajícími se čtvrtí THONBURI, která kdysi bývala hlavním městem Thajska. Večer zamíříme do centra všech baťůžkářů, do ulice, která nikdy nespí - KHAO SAN. Tady se poprvé setkáme s bizarními kulinářskými lahůdkami v podobě různého hmyzu na grilu, a kdo bude mít odvahu, může i ochutnat. A ti méně odvážní se nemusí bát, narazíme tu i na spoustu restaurací či stánků s běžným jídlem.

3. den

po snídani se vydáme na celodenní prohlídku třpytivých chrámů a paláců ostrova KO RATANAKOSIN. Nejprve zamíříme k velkolepému, bohatě zdobenému paláci GRAND PALACE s nejposvátnějším chrámem Thajska WAT PHRA KAEO (Chrám smaragdového Buddhy), palác je zdoben nástěnnými malbami znázorňujícími Ramájánu. Co by kamenem dohodil od Grand Palace se nachází nejstarší chrám v Bangkoku, a sice WAT PHO s obřím ležícím Buddhou (délka 46 m, výška 15 m) zdobeným zlatem a perletí. O kousek dál přeplujeme řeku přívozem a vystoupíme u romantického chrámu WAT ARUN (Chrám úsvitu), z jehož vyšších teras se nám naskytne široký výhled na Bangkok. Dle časových možností odpolední individuální toulání Bangkokem. Po setmění se společně odebereme do východní části Bangkoku, která je pro mnohé místní obyvatele jakousi odvrácenou stranou spořádaného života, avšak tato oblast je povinnou zastávkou pro všechny, kteří chtějí poznat opravdový Bangkok. Mluvíme o RED-LIGHT DISTRICTU vyzdobeném barevnými neony a překypujícím nočními bary, jehož hlavními ulicí je SOI COWBOY a oblast okolo NANA PLAZA.

4. den

snídaně, návštěva areálu DUSIT PARKU s bývalou královskou rezidencí z teakového dřeva VIMANMEK PALACE, kde v místním muzeu poznáme, jak v minulém století žili králové, a jako bonus se ve vedlejším MUZEU KRÁLOVSKÝCH SLONŮ dozvíme o historii významu bílých slonů v thajské společnosti. Pak se přesuneme na sever, abychom poznali thajské nezávislé umění aneb, co dokážou mladí Thajci se svou fantazií. Navštívíme totiž VÍKENDOVÝ TRH CHATUCHAK, jeden z největších trhů na světě, kde můžete koupit opravdu vše, zvířata, tenisky nebo úžasné oděvy od neznámých místních návrhářů. Důležitou roli tu má i thajské jídlo, které ochutnáme venku v místní obří jídelně. Ze zkušeností víme, že ve venkovních restauracích ochutnáte vždy to nejčerstvější a nejchutnější co Thajsko nabízí. Odpoledne se přemístíme do ČÍNSKÉ ČTVRTI, nejstarší čtvrti v Bangkoku protkané úzkými uličkami a pestrými čínskými chrámy, které se, na rozdíl od čínských čtvrtí v jiných městech, podařilo ubránit ostatním přistěhovalcům. Budete se cítit, jako kdybyste opravdu procházeli uličkami Pekingu. Tato čtvrť v podvečerní náladě je chaotická, přeplněná lidmi, ale okouzlí vás, tím jsme si jisti. A kdo má chuť, ale i dostatek peněz, může ochutnat místní specialitu - polévku ze žraločí ploutve, nebo si zakoupit nějaký šperk ze zlata, klenotnictví je tu snad tisíc.

5. den

snídaně, ráno odjezd vlakem do bývalého hlavního královského města s impozantními chrámy a paláci, které zatím zůstalo, zřejmě také z důvodu své rozsáhlosti, nezkaženým městem. Jedná se o vysoce uctívanou AYUTHAYU, jejíž ruiny jsou symbolem královské moci a náboženství. Pěšky projdeme hlavní dominanty na ostrově. Navštívíme největší chrám v Auythayi WAT PHRA SI SANPHET či nejslavnější chrám WAT PHRA MAHATHAT s Buddhovou hlavou obrostlou spletí kořenů. Kdo bude mít zájem, může si zapůjčit kolo (cca 40 THB/den) a celý areál si individuálně projet na kole, nebo se nabízí projížďka na slonech (cca 550 THB). Odpoledne vyrazíme zpět do Bangkoku, abychom si odpočinuli v LUMPHINI PARKU či si prošli další část red-light districtu, PATPONG. Večer dle zájmu návštěva místních barů či restaurace.

6. den

snídaně, ráno odjezd autobusem do maniokem a cukrovou třtinou obehnaného KANCHANABURI se slavným MOSTEM PŘES ŘEKU KWAI. Nejprve zamíříme na válečný hřbitov, kde je pohřbeno více než 6000 válečných zajatců, kteří zemřeli při stavbě mostu, navštívíme Muzeum 2. světové války JEATH, které shromažďuje sbírku fotografií, obrazů, článků, zbraní a dalších nástrojů, které byly využívány ke stavbě železnice DEATH RAILWAY. Po zbytek dne individuální procházky podél řeky Kwai či návštěva dalších muzeí apod.

7. den

snídaně, nezapomenutelná projížďka vlakem po nejhistoričtější části "železnice smrti", kdy vlak pojede přímo přes Most přes řeku Kwai, naskytnou se nám úžasné výhledy do údolí na raftové domečky na řece, budeme projíždět zvlněnou krajinou hor až do konečné stanice NAM TOK. Pokud pojede vlak na čas, stihneme se ještě vykoupat v nedalekém vodopádu SAI YOK NOI, který je součástí NÁRODNÍHO PARKU SAI YOK. Odpoledne se vydáme zpět do Kanchanaburi na nocleh.

8. den

snídaně, ráno odjezd autobusem na letiště do Bangkoku, krátký přelet do provincie KRABI na břehu ANDAMANSKÉHO MOŘE, která je slavná díky svým všudypřítomným krasovým formacím, a to na pevnině i v moři. Ubytujeme se přímo v městečku KRABI TOWN a budeme mít možnost navštívit lákavý noční trh, kde za doprovodu všudypřítomné thajské hudby ochutnáme krevetovou polévku, papájový salát či thajské sladkosti.

9. den

po snídani přesun do přístavu, nalodění na loď, se kterou poplujeme na hornatý ostrov PHI PHI. Přesun do místa ubytování, osobní volno.

10. den

snídaně, odpočinek na bělostné pláži, možnost thajských masáží, šnorchlování (jen pár metrů od břehu objevíte bohatý podmořský svět). Pro zájemce lodní výlet se šnorchlováním v laguně MAYA BAY (od 1000 THB/os.), která hrála hlavní roli ve filmu Pláž z roku 1999.

11. den

snídaně, pro zájemce pěší túra do vnitrozemí ostrova, klikatou cestičkou se dostaneme džunglí až na vrchol ostrova, odměnou nám bude neopakovatelný výhled na neobydlený ostrov PHI PHI LEH, který se zvedá z křišťálově čisté vody, i na dvojici protilehlých modravých zálivů. Sestup do vesnice TONSAI. Zpět na ubytování.

12. den

snídaně, dopoledne odplujeme zpět do Krabi a odtud autobusem půvabnou silnicí do městečka PHANG-NGA ležícího uprostřed vápencových skalisek, není proto nic zvláštního, že se budeme dívat pořád vzhůru kolem sebe. Ubytujeme se a pokračujeme pěší procházkou k chrámu WAT THAM TA PAN, kde budeme procházet mezi sochami znázorňujícími buddhistické peklo a ráj. Skrz obrovského Čínského hada projdeme do nitra hluboké jeskyně.

13. den

snídaně, prozkoumáme pohádkové prostředí téměř nenavštěvovaného deštného lesoparku SA NANG MANORA, projdeme se po jednoduchých stezkách vedoucích kolem vodopádů, které vytvářejí kaskádová jezírka, ve kterých se podle legendy koupe i mytická princezna Manora. Nafotíme si skaliska porostlá lišejníky a stromy tropického ovoce. V tento den je možné zajistit půjčení motocyklu k dalšímu prozkoumávání okolí Phang-Nga.

14. den

po snídani, odjezd do MOŘSKÉHO NÁRODNÍHO PARKU AO PHANG-NGA s více než 40 ostrovy s obřími útesy. Největším lákadlem je OSTROV JAMESE BONDA, který se pravým jménem nazývá KO PHING KAN. Natáčely se tu scény z filmu Muž se zlatou zbraní. A nebojte, nebudeme tu jen proplouvat, my se i vykoupeme, a to na jedné maličké pláži, kde si zároveň vychutnáme i oběd. Dále budeme proplouvat nejrozlehlejšími mangrovovými lesy, možná v nich uvidíme i varana skvrnitého nebo zoborožce štítnatého, a objevíme také život v muslimské plovoucí vesničce KO PANYI, která je postavena na dřevěných kůlech a má i vlastní mešitu. Zpět na pevninu.

15. den

snídaně, zpět do Krabi, přelet do Bangkoku, let domů.

 

→ Přejít na 2 termíny dovolené Thajsko - příroda, památky a ostrovy pro nenáročné za super cenu
v cenách od 44 500 Kč