USA - New York City - Big Apple

Celkové hodnocení zájezdu:
3.7 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
USA
Strava: Snídaně
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: zpáteční letenka Praha-New York vč. let. tax a poplatků cca 15 500 Kč (v srpnu cca 18 500 Kč), místní doprava v rámci programu (autobus, metro), 4x ubytování v hotelu*** ve 4lůžkovém pokoji, 4x americká snídaně, vedoucí zájezdu, informační materiály
Cena nezahrnuje: ostatní strava, vstupné, registrace ESTA ke vstupu na území USA, pojištění léčebných výloh v zahraničí a připojištění stornopoplatků a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
2lůžkový pokoj 3 200 Kč/os., pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně storna zájezdu do 30 000 Kč za 330, do 80 000 Kč za 930 Kč, pojištění storna letenky (zdravotní důvody) 750 Kč, registrace ESTA ke vstupu na území USA 450 Kč, karta New York City Pass 3 350 Kč (děti 6-17 let 2 650 Kč), vstupenka One World Observatory 950 Kč (750 Kč děti 6-12 let), možnost zajištění následujících služeb (více info v CK): vyhlídkový let vrtulníkem nad Manhattanem od 5 500 Kč, vstupenka do divadla na Broadway od 1 500 Kč, do Metropolitní opery od 1 500 Kč, do Radio City Music Hall od 1 400 Kč, lístek na zápas New York Rangers, New York Knicks či New York Yankees od 800 Kč
zobrazit 1 termín
Srpen 2019
zobrazit 1 termín
Září 2019
zobrazit 1 termín
Prosinec 2019
zobrazit 1 termín
Duben 2020
zobrazit 1 termín
Srpen 2020
zobrazit 1 termín
Září 2020
zobrazit 1 termín
Prosinec 2020
 

Popis zájezdu

Popis

Spojené státy jsou zemí nekonečných možností s nezapomenutelnými městy, úchvatnými parky a zajímavou historií. Abyste je důkladně poznali, musíte je navštívit několikrát za život. My vám nabízíme možnost započít svůj americký sen na východním pobřeží, v nejlákavějším městě světa – New York City, kde s námi zažijete nezapomenutelné chvíle svého života.
Provází Kamila Houhová.

Poznámka: New York City Pass zahrnuje následující vstupy: Empire State Building, American Museum of Natural History, Metropolitní muzeum umění, Top of the Rock nebo Guggenheimovo muzeum, plavba k Soše Svobody a na Ellis Island nebo okružní plavba kolem Manhattanu, 9/11 Památník a Muzeum nebo Námořní, letecké a vesmírné muzeum Intrepid.

Program zájezdu

1. den

odlet z Prahy, přílet do NEW YORKU, transfer z letiště do hotelu, nocleh.

2. den

snídaně, první den prohlídky začneme v srdci Manhattanu, v Midtownu, který je ohraničen 14. ulicí a Central Parkem. Poprvé spatříme záři neonů ohlašující, že jsme v centru, a to na TIMES SQUARE, které je srdcem divadelní čtvrti. Spatříte dlouhé řady lidí dychtivých po zlevněných lístcích na některé z úžasných představení na Broadwayi, my vám však tyto lístky můžeme zajistit již předem bez nutnosti dlouhého čekání (viz příplatky). Dále povedou naše kroky k BRYANT PARKU, k jednomu z nejúžasnějších parků ve městě, kde navštívíme New York Public Library, největší pro veřejnost otevřenou knihovnu v NY. Po 6. Avenue budeme procházet mezi mrakodrapy velkých korporací, zastavíme se u RADIO CITY MUSIC HALL, vrcholu luxusu 30. let, a prohlédneme si ROCKEFFELEROVO CENTRUM. Prohlídka pokračuje na honosnou ulici 5. Avenue, která oplývá místními butiky a obchodními domy s cenami za hranicí možností většiny lidí, nicméně vás to nemusí odrazovat, protože vám ulice poskytne možnost nahlédnout do gotické katedrály ST PATRICK’ CATHEDRAL z roku 1888 a ještě než dojdeme ke slavnému hotelu Plaza a k přepychovému domovu Ivanky Trump v Trump Tower, kam musíme nahlédnout, zvědavost nás zavede do MUZEA MODERNÍHO UMĚNÍ (MoMa), které nabízí nejucelenější přehled umění 19. a 20. st. V MoMa naleznete slavná díla Van Gogha, Cézanna či Muncha, ale také přehlídku architektury, moderního designu a fotografie. Po prohlídce budete jistě plní dojmů a my se vydáme jen pár metrů na Park Avenue, která je jakousi "sestrou" slavnější Páté Avenue. Zde nás ohromí mezi mrakodrapy se krčící byzantský kostel ST BARTHOLOMEW’S CHURCH a hned vedle masivní budova hotelu Waldorf Astoria. Dnešní nabitý den zakončíme na nádraží, ale ne na ledajakém, nýbrž na GRAND CENTRAL STATION, kde se šálkem kávy v ruce budeme chvíli pozorovat nekonečný proud cestujících z ochozů, ze kterých je perfektní výhled na celou halu. Nesmíme ještě opomenout CHRYSLER BUILDING, jednu z nejkrásnějších staveb na Manhattanu, která se nachází hned vedle nádraží. Poté se již odebereme do hotelu, kde budeme odpočívat nebo se ještě toulat po okolí.

3. den

po snídani vyrazíme na místo s nejúžasnějším panoramatem na světě, do Downtownu, jehož hlavním lákadlem je trajekt, který nás zaveze na Ostrov svobody. Již z dálky nás ohromí symbol amerického snu, SOCHA LADY LIBERTY s pochodní v jedné ruce a s kamennou deskou v ruce druhé. Kousek odtud leží ELLIS ISLAND s Muzeem emigrace, kde byla dříve imigrační stanice, první zastávka přistěhovalců do Ameriky. Ještě před polednem se přesuneme do FINANCIAL DISTRICTU s původními křivolakými uličkami a starými kostely. Na WALL STREET navštívíme Federal Hall National Memorial, kde byl George Washington vyhlášen prezidentem, budeme pozorovat finančníky pobíhající kolem Newyorské burzy a také se podíváme do parku Bowling Green, kde Peter Minuit odkoupil od Indiánů celý ostrov za 25 dolarů a který střeží bronzová socha býka zvaná Charging Bull. S indiánskou historií se můžete podrobněji seznámit ve vedlejším NÁRODNÍM MUZEU AMERICKÝCH INDIÁNŮ. A nyní se dostáváme k místu, které všechny jistě zajímá nejvíce, k WORLD TRADE CENTRU, kterému vévodí nová věž Freedom Tower a další čtyři mrakodrapy. Na památku teroristického útoku z 11. září 2001 zde byl postaven památník 9/11 Memorial. Z nejfotografovanějšího mostu přes East River, z BROOKLYNSKÉHO MOSTU, je krásný výhled na historickou čtvrť South Street Seaport na východní straně Downtownu, kde nyní kotví několik renovovaných lodí a plachetnic. Po překonání mostu se ocitneme ve čtvrti DUMBO v Brooklynu, kde si odpočineme v parku mezi Brooklynským a Manhattanským mostem. Až si užijeme trochu klidu a nabereme síly, vrátíme se zpět k CIVIC CENTRU, kde se nachází radnice a nejstarší mrakodrap Spojených států z r. 1913 - Woolworth Building. Po celodenním putování Downtownem zamíříme do trochu jiného světa, kterým prochází ústřední ulice Mott Street, a to do ČÍNSKÉ ČTVRTI, kde se můžeme zastavit v čajovně nebo v některé z asi 150 restaurací, kde ochutnáme pravé kantonské dim sum v obležení několika desítek místních přátelských obyvatel. Kdo bude mít zájem, může strávit příjemný večer v Metropolitní opeře, v divadle na Broadwayi apod. (viz příplatky).

4. den

snídaně, dnes nás čeká přejezd lanovkou ROOSEVELT ISLAND TRAM, kterou se dostaneme na ostrov Roosevelt Island na řece East River. Při jízdě lanovkou si vyfotíme krásné pohledy. Následuje dopolední výhled z vyhlídky TOP OF THE ROCK na střeše Rockeffelerova centra, která je pro mnohé ještě úchvatnější než výhled z Empire State Building. Pokračujeme v prohlídce Manhattanu, zamíříme na náměstí UNION SQUARE, ze kterého směrem na sever vede tzv. Ladies‘ Mile s množstvím obchodů a butiků. Na 20. ulici se zastavíme před budovou č. 28, která je rodným domem prezidenta Theodora Roosevelta, o pár bloků dál nás ohromí elegantní stavba FLATIRON BUILDING stojící na trojúhelníkové parcele a pro svůj špičatý tvar je často nazývána "žehlička". Metrem se přesuneme o pár ulic na sever do GARMENT DISTRICTU, kterému vévodí slavná budova Empire State Building. My si ji však necháme na večer a zamíříme na HERALD SQUARE s největším obchodním domem na světě Macy’s, kde se dají najít levné designérské kousky za předpokladu, že budete chvilku hledat. Zde si dáme volno na nákupy či vyfocení slavné MADISON SQUARE GARDEN, kudy projde denně několik milionů cestujících a kde sídlí hokejový tým Rangers nebo basketbalové týmy Knicks a Liberty. V případě zájmu možnost obědu v místní vynikající japonské restauraci, kde ochutnáte nejlepší sushi a mořské plody či ostatní pochoutky asijské kuchyně za příznivou cenu. Kdo bude chtít, vrátí se na hotel, kde si odpočine, aby načerpal síly na večerní návrat na Manhattan, kde nás bude čekat neopakovatelný výhled z 86. patra EMPIRE STATE BUILDING.

5. den

snídaně, individuální program v New Yorku dle vlastního zájmu. Obdivovatelé umění se mohou vydat na prohlídku některých muzeí v oblasti Museum Mile na Upper East Side, z nichž nejvýznamnější je GUGGENHEIMOVO MUZEUM umístěné v neméně působivé budově, METROPOLITNÍ MUZEUM UMĚNÍ (MET), nebo přírodopisné AMERICAN MUSEUM OF NATURAL HISTORY, které stojí na protější straně Central Parku v Upper West Side, a kde si, mimo jiné, můžeme prohlédnout i několik exponátů z ČR. Ostatní si mohou užít okružní plavbu lodí kolem Manhattanu či plavbu na ostrov STATEN ISLAND, při které budou míjet Sochu Svobody, nebo je možné zabrouzdat i do okolních čtvrtí, za návštěvu jistě stojí zoo v BRONXU nebo přímořské letovisko CONEY ISLAND s krásnou písčitou pláží. Dle letového řádu odjezd na letiště a odlet do ČR.

6. den

přílet do Prahy.

 

→ Přejít na 7 termínů dovolené USA - New York City - Big Apple
v cenách od 36 990 Kč do 38 990 Kč