To nejlepší z Barcelony + POUTNÍ MÍSTO MONTSERRAT (letecky z Prahy)

Celkové hodnocení zájezdu:
3.4 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Španělsko Katalánsko Barcelona
Strava: Snídaně
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: letenka Praha - Barcelona - Praha se všemi poplatky
kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
transfer letiště–hotel–letiště
3x ubytování
3x snídaně
služby průvodce (mimo individuální volno)
tištěný průvodce městem zdarma
Cena nezahrnuje: cestovní pojištění (není-li sjednáno)
doporučené kapesné cca 150 € (včetně vstupného a dopravy na místě)
fakultativní výlet na Montserrat
Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 000 Kč
zobrazit 1 termín
Duben 2024
zobrazit 1 termín
Květen 2024
zobrazit 1 termín
Červen 2024
zobrazit 1 termín
Srpen 2024
zobrazit 1 termín
Říjen 2024
zobrazit 1 termín
Listopad 2024
 

Popis zájezdu

Stravování

snídaně podávané formou bufetu
během dne bude možné navštívit restaurace nebo si zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení

Ubytování

ubytování v hotelu v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením

Popis

Barcelonské katedrály i poutní místo Montserrat v kontrastu s rušným životem! Po živé Las Ramblas sejdete k moři až na promenádu u přístavu Port Vell. Stín i větší klid najdete v Uličky gotické čtvrti vám poskytnou stín i větší klid a osvěžení naleznete v tržnici La Boqueria či v barech s tapas. Poznejte díla Gaudího, slavný Parc Güell i tajemný Montserrat. Vymaňte se z rutiny a dobijte novou energii v Katalánsku!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Fakultativní výlet na Montserrat

Dospělý 1700.00 Kč

Parc Güell

Dospělý 330.00 Kč
Dítě 240.00 Kč
Senior 240.00 Kč

Sagrada Familia (bazilika)

Dospělý 850.00 Kč
Student 800.00 Kč
Senior 700.00 Kč
Jiný 800.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy  v dopoledních hodinách, po poledni  přílet do Barcelony , transfer na hotel objednaným autobusem,  ubytování . Naši prohlídku města začneme v nejstarší části Barcelony v historické gotické čtvrti. Zastavíme se u nejdůležitějších kostelů a katedrál této čtvrti, projdeme královským náměstím (Plaça del Rei) či náměstím  Sant Jaume, které   bylo v minulosti římským centrem. Nedaleko čtvrti se nachází  Picassovo Muzeum  s kompletní sbírkou obrazů z rané doby umělcovy.  První den ukončíme u sochy Kryštofa Kolumba, kde začíná promenáda kolem přístavu Port Vell a pokračuje až k plážím Barcelonetty.

2. den

Po snídani se vrátíme opět do centra města na nejznámější a nejrušnější ulici " Las Ramblas ", kde to vždycky žije a v tento den budeme svědky slavností v ulicích k 1. květnu. Ulice je lemována spoustou zajímavých historických budov vč. největšího evropského trhu " La Boquería ", kde nakoupíte vždy nejčerstvější potraviny. Dojdeme až k " Placa Catalunya " největšímu Barcelonskému náměstí. Po obědě navštívíme nejvýznamnější Gaudího chrám, který je dodnes nedostavěný, ale o to více je oblíbený a velmi hojně navštěvovaný. Nese název " Sagrada Familia ". Zde strávíme dostatek času, abyste si jej mohli dostatečně užít a prohlédnout. Gaudí zanechal v Barceloně výraznou stopu, proto by byl hřích nevidět jeho další neuvěřitelné stavby na vlastní oči. Jedná se o Casa Milá či Casa Batlló .  Večer - individuální program, doporučujeme návštěvu místních barů a restaurací s "tapas a Sangrií"* a zažít tak rušný noční život Katalánců

3. den

Po snídani nás čeká fakultativní výlet na Montserrat   s benediktýnským klášterem, který se nachází asi 30 km od Barcelony a je zasazen do skalního masivu Národního parku Muntanya de Montserrat. Byla zde nalezena  "černá Madona"  a Montserrat se stal vyhledávaným poutním místem. Místo láká ale také spoustu turistů a horolezců nejen díky úžasným výhledům z výšky přes 1 200 m, ale třeba také vínem, které je produktem benediktýnských mnichů, kteří zde stále pobývají. Odpoledne se vrátíme zpět do Barcelony a vyvezeme se na kopec  Montjuic , odkud je krásný výhled na město a přístav. Na kopci se nachází  olympijský stadion , kde se konala Olympiáda v roce 1992. K návštěvě vás zve také  Poble espanyol , které představuje typický venkov Španělska se spoustou obchůdků, dílen, barů a restaurací. Večer sejdeme k  Národnímu muzeu umění ,   kde se nachází jedna z největších světových sbírek románského umění a uvidíme odtud až na náměstí  Plaza Espaňa . V těchto místech zakončíme poznávání Barcelony, která se s námi rozloučí úchvatnou  Magickou fontánu "La Font Magica de Montjuic en Barcelona"  (vstupné zdarma). Jedná se o jedinečnou světelnou a vodní show za doprovodu hudby. Tato fontána byla postavena při příležitosti světové výstavy EXPO v roce 1929.

4. den

Poslední den zájezdu navštívíme skvost mezi parky, jejím architektem opět není nikdo jiný než Antoni Gaudí. Parc Güell, který je pojmenován po architektově mecenáši, měl být původně rezidencí pro rodiny s vlastním náměstím a systémem kanalizací. Je odtud krásný výhled na město a moře. Nachází se zde nejznámější Gaudího symbol - salamandr.    Pro fanoušky fotbalu doporučujeme navštívit známý fotbalový stadion CAMP NOU .  V ceně vstupenky je prohlídka stadionu FC Barcelona vč. jeho muzea s historií klubu. Projdete se tunelem fotbalistů, šatnami, kabinami komentátorů a stanete na samotném fotbalovém trávníku u střídacích lavic. V odpoledních či večerních hodinách transfer na letiště. V noci  přílet do Prahy .

 

→ Přejít na 4 termíny dovolené To nejlepší z Barcelony + POUTNÍ MÍSTO MONTSERRAT (letecky z Prahy)
v cenách od 21 990 Kč do 23 990 Kč