Likavka - chalupa

Celkové hodnocení zájezdu:
3.5 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Slovensko Žilinský kraj
Ubytování: chalupa SK0023

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Slovensko.

Popis zájezdu

Popis

Nejnavštěvovanější region ' LIPTOV ' na Slovensku. Obec Likavka se nachází v těsném sousedství města Ružomberok. K nejvýznamnějším památkám obce patří zřícenina hradu Likava. Samotné město Ružomberok bylo vyhlášeno za památkovou rezervaci. Zachovali se tu řemeslnické a měšťanské domy z 18. století v původní ulicové struktuře jako i vícero světských, zejména sakrálních pamětihodností. Jedná se o místo v okrajové části Chráněné krajinné oblasti Velká Fatra, které je vhodným východiskem k turistickým výletům za krásami zdejšího okolí.
Chalupa stojí na vlastním oploceném pozemku v obci Likavka nedaleko Ružomberka. Jedná se o přízemní chalupu, k hlavnímu vchodu vede několik schodů. Objekt tvoří společenská místnost (gauč, TV, lůžka) s kuchyňským a jídelním koutem, ložnice (lůžka) a sociální zařízení (WC v rámci koupelny, koupelna - sprcha, umyvadlo). Možnost úschovy kol a lyží. Na pozemku mají klienti k dispozici venkovní posezení s el. grilem, pro děti je připravena houpačka a skluzavka.

Další informace : PC/internet v objektu - WIFI, BTV na pokoji/v objektu, vybavená kuchňyka na pokoji/v objektu (lednice, mikrovlnná trouba, rychlovarná konvice), venkovní ohniště/gril, koupání - 4km, lyžování - 8km

Sport a zábava: Koupání : Ružomberok - krytý bazén (4 km), Bešeňová - termální koupaliště (12 km), Liptovská Mara (17 km), Liptovský Mikuláš - Tatralandia (30 km), Oravská přehrada (45 km)

Lyžování : Malino Brdo - patří mezi nejkvalitnější lyžařské středisko na Slovensku, umělé zasněžování, 8 místná kabinová lanovka, 4 sedačková lanovka, 2 lyžařské vleky, skiservis, lyžařská škola, půjčovna lyží a snowboardů (8 km), Donovaly - lyžařské středisko (30 km), Jasná-Chopok - lyžařské středisko (40 km)

Výlety : Vlkolínec - skanzen (památka UNESCO), Demänovské jeskyně, Brankovský vodopád, Donovaly, Oravský hrad, Likava - hrad, zotavovna Smrekovica, CHKO Velká Fatra, Národní park Nízké Tatry

Způsob vytápění: plynový kotel. El. energie se hradí na místě dle skutečné spotřeby.

Pes (domácí zvíře) : není povoleno / 1 zvíře / 1 noc

Stravování

vlastní vybavená kuchyně - kuch. linka (dřez, T+S), plynový varný panel, mikrovlnná trouba, varná konvice, lednice

Ubytování

Chalupa pro 5 osob : společenská místnost (2x 1 l., 1x 1 l. - rozkl. gauč jako přistýlka), ložnice (2x 1 l.).

Doprava

Nástup na pobyt : 14.00 -14.30

Ukončení pobytu : do 10.00

Popis parkování : ve dvoře

Příjezd za zhoršených podmínek : bez problémů

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Likavka - chalupa