Terchová - chata

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Slovensko Žilinský kraj Terchová
Ubytování: chata SK2062

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Slovensko.

Popis zájezdu

Popis

Obec Terchová se nachází mezi Malou Fatrou a Kysuckou vrchovinou na severu Žilinské kotliny. Jedná se o typickou horskou obec, kterou tvoří 68 osad a protéká jí říčka Varínka. Z obce je přístupná Vrátná dolina se známým lyžařským střediskem, která je ideálním výchozím místem za poznáním Národního parku Malá Fatra. Blízké okolí nabízí značené turistické a cykloturistické stezky, běžkařské trasy a nepřeberné množství přírodních zajímavostí a krás.
Chata stojí na velkém oploceném pozemku, na kterém je umístěna i druhá chata. Hlavním vchodem z přední části chaty se vchází do předsíňky v přízemí, z které je přístupné sociální zařízení (WC, vana, umyvadlo, zrcadlo) a chodba (věšák). Z chodby se dále jde do kuchyně (stůl, 4x židle, lavice, radiátor), obývacího pokoje (konferenční stolek, 2x gauč, 7x křeslo, 2x taburetka, BTV se satelitním příjmem, stůl) a pokoje A (lůžka, noční stolek, skříň, křeslo, noční lampička). V podkroví je ložnice B (lůžka, noční stolky s lampičkou, skříň, křeslo) s balkónem, ložnice C (lůžka, noční stolky s lampičkami, vestavěná skříň) a sociální zařízení (WC, sprchový kout, umyvadlo, zrcadlo). Kolem objektu je velký zatravněný pozemek, na kterém je k dispozici venkovní posezení (stůl, lavice), 2x zahradní houpačka, lavice, venkovní krb s posezením, venkovní ohniště s posezením, menší volejbalové a basketbalové hřiště.
Zákaz kouření v celém objektu.

Další informace : úschovna kol/lyží, PC/internet není k dispozici, koupelna se sprchou (0), TV+SAT na pokoji/v objektu, vybavená kuchňyka na pokoji/v objektu (lednice, mikrovlnná trouba, rychlovarná konvice), vnitřní krb, venkovní ohniště/gril, koupání - Terchová-relaxačné centrum 4km, lyžování - Terchová Gavurky 7km

Poloha: Les : 120 m

Sport a zábava: Koupání : Terchová - krytý bazén (4 km), Dolný Kubín - krytý bazén, koupaliště (20 km), Žilina - koupaliště, krytý bazén (25 km), Oravice - termální koupaliště (25 km), Rájecké Teplice - termální koupaliště (31 km)

Lyžování : rátná dolina - lyžařské středisko, 2x sedačková lanovka, 10 lyžařských vleků, lyžařská a snowboardová škola, umělé zasněžování, večerní lyžování (7 km), Zázrivá - lyžařské vleky (13 km)

Výlety : Oravský Podzámok - hrad, Strečno - hrad, Terchová - muzeum J. Jánošíka, Jánošíkové dny (folklórní slavnosti), výletní vláček, Nová Bystrica - skanzen, horská železnice, Budatinský zámek, CHKO Malá Fatra, CHKO Kysuce

Terchová-Panská lúka - koně (3 km)

Rybaření : Varín - řeka Varínka, Žilina - vodní nádrž

Pro děti : houpačky, menší volejbalové a basketbalové hřiště

Způsob vytápění: ústřední topení. Veškeré energie jsou zahrnuty v ceně pobytu.

Pes (domácí zvíře) : 3 € / 1 zvíře / 1 noc

Stravování

vlastní vybavená kuchyňka - 4 pl. plynový sporák s troubou, rychlovarná konvice, mikrovlnná trouba, lednice s mrazákem na chodbě

Ubytování

Schodiště : standardní

Chata pro 13 osob : ložnice A (4x 1 l.), ložnice B (4x 1 l., 1x 1 l. - přistýlka), ložnice C (3x 1 l., 1x 1 l. - přistýlka).

Doprava

Nástup na pobyt : 14.00 - 20.00

Ukončení pobytu : do 10.00

Popis parkování : vlastní zastřešené a neoploceném parkoviště

Příjezd za zhoršených podmínek : bez problémů

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Terchová - chata