Zuberec - chata

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Slovensko Žilinský kraj
Ubytování: chata SK1272

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Slovensko.

Popis zájezdu

Popis

Objekt se nalézá v horské vesničce Zuberec, jež je svou polohou součástí regionu Roháče. Roháče jsou nejbohatší skupinou Západních Tater. Tento název zahrnuje severní část hlavního hřebenu z oravské strany. Pojmenovaní je odvozeno od dvou vrchů hlavního hřebenu, které se původně nazývaly Roháč a Plačtivý Roháč. Zážitek z tohoto místa mohou umocnit náhodné setkání s vzácným kamzíkem, který jakoby symbolizoval „rohaté' vrcholy Západních Tater.
Objekt je velmi pěkná stylová dřevěná chata, postavená na samostatném oploceném pozemku. Hlavním vchodem z boční strany chaty se vchází do zádveří, z něhož se dále jde do pokoje (lůžka, 2x křeslo, stůl, šatní skříň, věšáky), do koupelny (sprchový kout, umyvadlo, žebřinový radiátor, žehlička, vysavač), na samostatné WC (umyvadlo) a do kuchyně (stůl, 4x židle, CD přehrávač, BTV, rádio). Za kuchyní je ještě k dispozici koupelna a také nová společenská místnost s krbem. Ze zádveří ústí schody do podkroví, kde je po pravé straně ložnice A (lůžka, šatní skříň, stolík, židle) a po levé straně ložnice B (lůžka šatní skříň, stolík). Na pozemku u objektu je k dispozici klientům zastřešená terasa s dřevěným zahradním posezením, zahradní gril a pískoviště s houpačkou pro ty nejmenší. Okolní lesy jsou bohaté na lesní plody. Možné jsou také projížďky na koních a vyhlídkové lety po okolí. Milovníci rybaření mohou zavítat na dvě přírodní nádrže v okolí a to na Oravskou přehradu a Liptovskou Maru.

Další informace : úschovna kol/lyží, PC/internet není k dispozici, koupelna se sprchou (0), BTV na pokoji/v objektu, vybavená kuchňyka na pokoji/v objektu (lednice, mikrovlnná trouba, rychlovarná konvice), vnitřní krb, venkovní ohniště/gril, koupání - 14km, lyžování - 1km

Poloha: Les : všude kolem

Sport a zábava: Koupání : Oravice - termální koupaliště, aquapark (14 km), Nižná - krytý bazén (15 km), Bešeňová - termální koupaliště (20 km), Liptovská Mara - přehradní nádrž (20 km), Oravská přehrada - přehradní nádrž (25 km), Aquapark Liptovský Mikuláš (30 km)

Lyžování : v okolí dobré běžecké podmínky, Zuberec - 2x lyžařské středisko - Milotín (1 km), Janovky (2 km); Habovka - více vleků (4 km), Zverovka - lyžařské středisko (10 km)

Výlety : Oravský Podzámok - hrad, Zuberec-Brestová - Muzeum oravské dědiny, Roháče - vysokohorská turistika, výlety do Polsko, lyžařské školy, půjčovny, možnost houbaření a sběru lesních plodů, Podbiel (10 km), jízdárna koní, vyhlídkové lety

tenisové kurty v místě

Rybaření : Oravská a Liptovská přehrada

Způsob vytápění: el. konvektory (v každé místnosti), krb. El. energie se hradí na místě dle skutečné spotřeby.

Pes (domácí zvíře) : není povoleno / 1 zvíře / 1 noc

Stravování

vlastní vybavená kuchyňka - 2 pl. el vařič, lednice, el. trouba, mikrovlnná trouba, rychlovarná konvice

Ubytování

Schodiště : standardní se zábradlím

Chata pro 7 osob : pokoj (2x 1 l., 1x 1 l. - přistýlka), ložnice A (2x 1 l.), ložnice B (2x 1 l.).

Doprava

Nástup na pobyt : 15.00 - 19.00

Ukončení pobytu : do 10.00

Popis parkování : ve dvoře

Příjezd za zhoršených podmínek : v zimním období doporučeny sněhové řetězy

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Zuberec - chata