Turany - chata

Celkové hodnocení zájezdu:
3.4 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Slovensko Žilinský kraj Turany
Ubytování: chata SK1085

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Slovensko.

Popis zájezdu

Popis

Objekt se nachází v chatové osadě Trusalová, která se nalézá nedaleko obce Turany. Jedná se o místo v údolí, kterým protéká řeka Váh. Trusalová je vstupní branou do překrásné přírody Národního parku Malá Fatra s možností horských túr a vycházek po okolí. Oblast je také rájem pro houbaře. Druhou stranu údolí ohraničuje CHKO Velká Fatra.


Chata stojí na samostatném a z části živým plotem oploceném pozemku. Jedná se o velmi pěknou a stylovou chatu. Kolem chaty protéká malý horský potůček. Hlavním vchodem z přední části chaty se přes malou zastřešenou terasu vchází na chodbu (skříň, věšák) v přízemí, ze které se dále jde do obývacího pokoje (sedačka, 2x křeslo, konferenční stolík, TV, mramorový stylový krb, skříň, radiomagnetofon, lampa) do jídelny (stůl, 9x židle, rádio) s kuchyní (vyzdobena dekoračními předměty) a na sociální zařízení (WC v rámci koupelny, koupelna - sprchový kout, umyvadlo, T+S, toaletní skříňka, zrcadlo). V podkroví chaty je z malé chodby přístupný pokoj A (lůžka, poličky, stolík, 2x židle), pokoj B (lůžko, 2x rozkládací křeslo, zabudované skříně) a pokoj C (lůžka, rozkládací křeslo, stůl, 2x židle, poličky, věšáky, lampička). V suterénu se ještě nalézá místnost k posezení (stůl, dřevěné lavice, lednice). Kolem objektu je velký zatravněný pozemek, který je velmi pěkně upravený a na němž je klientům k dispozici zastřešené venkovní posezení (dřevěný stůl, 2x lavice) se zahradním grilem, druhé venkovní posezení (zahradní nábytek), 2x přenosný gril a houpačka.

Další informace : úschovna kol/lyží, PC/internet v objektu - WIFI, koupelna se sprchou (0), BTV na pokoji/v objektu, vybavená kuchňyka na pokoji/v objektu (lednice, rychlovarná konvice), vnitřní krb, venkovní ohniště/gril, koupání - 3km, lyžování - 17km

Poloha: Les : všude kolem

Sport a zábava: Koupání : Šútovo - přírodní koupaliště (2,5 km), Martin - krytý bazén, koupaliště (8 km), Turčanské Teplice - termální koupaliště (25 km), Bešeňová - termální koupaliště (30 km)

Lyžování : lyžařská střediska Martinské hole (17 km), Jasenská dolina (17 km), Valčianská dolina (17 km), Vrátna Dolina (25 km), Malino Brdo (26 km)

Výlety : Martin - muzeum, Oravský Podzámok - hrad, Strečno - hrad, Národní park Malá Fatra, CHKO Velká Fatra, Turany - vyjížďky na koních

Turany - ten. kurt, volejbal, nohejbal, fotbal u chaty na zatravněném pozemku

Rybaření : rybník (200 m)

Způsob vytápění: krb, ústřední topení - elektrické. El. energie se v topném období hradí na místě dle skutečné spotřeby.

Pes (domácí zvíře) : není povoleno / 1 zvíře / 1 noc

Stravování

vlastní vybavená kuchyně - kuch. linka (dřez, T + S), rychl. konvice, lednice, el. sporák + trouba

Ubytování

Schodiště : strmé a obtížné

Chata pro 9 osob : pokoj A (1x 2 l., 1x 1 l.), pokoj B (1x 1 l., 2x 1 l. přistýlka - rozkládací křeslo), pokoj C (1x 2 l. - šíře 115 cm, určeno spíše pro děti, 1x 1 l. přistýlka - rozkládací křeslo).

Doprava

Nástup na pobyt : 15.00 - 19.00

Ukončení pobytu : do 10.00

Popis parkování : u objektu na zatravněném pozemku

Příjezd za zhoršených podmínek : bez problému

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Turany - chata