Jáchymov - horská chata Matfyz

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Česká republika Krušné hory Jáchymov
Ubytování: Matfyz

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Česká republika.

Popis zájezdu

Popis

Mariánská se nachází 22 km od Karlových Varů a 7 km od Božího Daru v sedle mezi Vlčím hřbetem 901 m. n. m. a Hřebenem 933 m. n. m., uprostřed hlubokých lesů a horských luk. Tato poloha, stranou hlavních silničních tahů, dává této lokalitě charakteristický klid a pohodu. V zimě jsou k dispozici 4 vleky od 100 do 700 m od objektů, běžecké stopy, zdarma skibus na Neklid a Klínovec. V létě Mariánská nabízí koupání pro děti, cyklotrasy, výborné podmínky k turistice a houbaření.
Horská chata Matfyz v Mariánské v Krušných horách nabízí celoroční ubytování s kapacitou 38 lůžek. Tří až šestilůžkové pokoje jsou jednoduše vybaveny, WC a sprchové kouty jsou společné pro dva až tři pokoje. K dispozici jsou také společné kuchyňky vybavené plynovým sporákem, lednicí, varnou konvicí, skříňkami na nádobí a úschovna potravin (spižírna). Stravování je možné zajistit také chatě vzdálené 2 minuty chůze s možností dokoupení polopenze. V chatě je možnost úschovny kol a lyží. Pobyty jsou vhodné pro rodiny s dětmi.
V ceně nejsou místní poplatky, povlečení vlastní, nebo 50 Kč / osoba / pobyt.

Další informace : úschovna kol/lyží, PC/internet v objektu - WIFI, vybavená kuchňyka na pokoji/v objektu (lednice, rychlovarná konvice), koupání - 0km, lyžování - 0km, majitel přebývá v objektu

Poloha: Les : 400 m

Sport a zábava: Koupání : v létě přímo v Mariánské v místním rybníku - hlavně pro děti a v okolních přírodních koupalištích (od 6 km), na Božím Daru (7 km), 10 m krytý bazén v Potůčkách (20 km) a Termál v Karlových Varech (25 km), dva kryté aquaparky s termálními bazény v Německu (oba 50 km)

Lyžování : v místě vlek pro začátečníky a připravovaný dětský vlek přímo u chaty, ze hřebenu nad Mariánskou (od objektů cca 700 m) vede 5 sjezdových tratí (1 černá, 3 červené a 1 dětská) se třemi vleky, umělým zasněžováním i večerním lyžováním, skiareál Boží Dar (7 km)

Výlety : Blatenský kanál, Božídarské rašeliniště, Sokolovský zámek, hrad Loket, Horní hrad Hauenštejn, Karlovy Vary, Cheb, Františkovy Lázně

stolní tenis v chatě Na sluníčku, Mariánská - hřiště na malou kopanou (nohejbal, volejbal), horolezecká stěna, 2 střelnice, biathlonový areál, tenisový kurt

Způsob vytápění: zajištěno centrálně. Veškeré energie jsou zahrnuty v ceně pobytu.

Pes (domácí zvíře) : není povoleno / 1 zvíře / 1 noc

Stravování

Společné kuchyňky - plynový sporák, lednice, rychlovarná konvice. Stravování je možné zajistit také chatě vzdálené 2 minuty chůze, s možností dokoupení polopenze.

Ubytování

Schodiště : standardní

3 l. pokoj bez příslušenství : lůžka (společné sociální zařízení na chodbě). Upřesnění ceny: dítě do 2 let vč. sleva 70%, dítě 3-5 let vč. sleva 50%.

4 l. pokoj bez příslušenství : lůžka (společné sociální zařízení na chodbě). Upřesnění ceny: dítě do 2 let vč. sleva 70%, dítě 3-5 let vč. sleva 50%.

6 l. pokoj bez příslušenství : lůžka (společné sociální zařízení na chodbě). Upřesnění ceny: dítě do 2 let vč. sleva 70%, dítě 3-5 let vč. sleva 50%.

Doprava

Nástup na pobyt : od 14.00

Ukončení pobytu : do 10.00

Popis parkování : u objektu

Příjezd za zhoršených podmínek : bez problémů

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Jáchymov - horská chata Matfyz