Nejkrásnější národní parky západu USA

Celkové hodnocení zájezdu:
3.5 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
USA

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy USA.

Popis zájezdu

Popis

Poznávací zájezd, 10 dní, 3* hotel, vlastní strava

Skupinový zájezd s anglicky hovořícím průvodcem CK!

Cenu garangujeme již při min. počtu 2 osob.

TRASA: Los Angeles / Palm Springs / Phoenix / Sedona / Grand Canyon National Park / Monument Valley / Page (Lake Powell) / Bryce Canyon National Park / Zion National Park / Las Vegas / Mojave Desert / Los Angeles

Spojené státy americké
Spojené státy americké - země kouzelných národních parků, nespoutané přírody, multikulturních metropolí, honosných kasín i nezdravého amerického jídla. Země, kde si přijde na své jak milovník přírody, tak i ti, co mají rádi rušný život velkoměsta. Spojené státy americké Vás ihned vtáhnou do své jedinečné atmosféry a umožní Vám objevit skryté krásy této země.

Ubytování

Los Angeles: Crowne Plaza LAX
Phoenix: Marriott Phoenix Mesa
Grand Canyon National Park: Yavapai Lodge West
Lake Powell: Quality Inn Lake Powell
Bryce Canyon National Park: Ruby’s Inn
Las Vegas: Luxor Las Vegas - Pyramid Rooms


Všechny rezervace ubytování, transferů, programů apod. provádíme předem ihned po sepsání smlouvy o zájezdu.

V případě obsazenosti hotelů bude nabídnuto ubytování stejné kategorie.

Doprava


Odlety z Prahy, Vídně nebo Budapešti (pro východní Slovensko) pravidelnou leteckou linkou.

Pro předběžné rezervace letenek prosíme o sdělení celých jmen všech cestujících. Rezervace jsou nezávazné a lze je zrušit bez storno poplatků.

CK si vyhrazuje právo na úpravu programu v závislosti na aktuálních letových časech. CK si také vyhrazuje právo na úpravu ceny letenky v závislosti na volné rezervační třídě. Letenky jsou kalkulovány v obvyklé rezervační třídě pro odlety z Prahy, Vídně nebo Budapešti. Přesný program, itinerář letu a cena letenky bude upřesněna v potvrzující nabídce v době rezervace zájezdu.


Cestujte pouze s kvalitní a prověřenou cestovní kanceláří !

Reference klientů CK Arcadia Air

Garance CK Arcadia Air

■ Tým CK Arcadia Air se zkušenostmi více než 15 let

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy, Vídně nebo Budapešti. Přílet na letiště v Los Angeles. Ubytování v hotelu Crowne Plaza LAX. Individuální volno k odpočinku nebo k prohlídce města.

2. den

Los Angeles / Palm Springs / Phoenix: V 7:30 setkání s průvodcem ve Vašem hotelu, odjezd v 8:00. Návštěva prosluněného města Palm Springs nacházejícího se v úpatí San Jacinto Mountains, obklopeného pouští Colorado. Krásné město, kde najdete víkendové domy spousty známých osobností, jako byl například Frank Sinatra, v kontrastu se zachovalými domy indiánského kmene Cahuilla. Ulice lemované palmami přímo vybízí k procházkám anebo k návštěvě mnoha galerií či muzeí, které se zde nacházejí. Přejezd městečkem Indio. Příjezd do Phoenixu, ubytování v hotelu Marriott Phoenix Mesa.

3. den

Phoenix / Sedona / Grand Canyon National Park: Dnes vás čeká návštěva jedinečné Sonorské pouště, která je jedním z nejrozmanitějších pouštních ekosystémů v Americe. Poušť Sonora je domovem kultury sedmnácti v současné době žijících kmenů indiánů, kteří mají osady ve zdejších indiánských rezervacích. Poté návštěva malebného městečka Sedony, nacházející se v severní části Verde Valley v Arizoně. Hlavní atrakcí jsou zde bezpochyby červené pískovcové útvary a skály, které při západu nebo východu slunce září oranžovou, žlutou a červenou barvou. Panoramatická jízda Oak Creek Canyon až k NP Grand Canyon, který je jedním ze 7 přírodních divů světa. Zastávka při hranici kaňonu s krásnými výhledy na strmé rokliny a věže tvořené Colorado River. Ubytování v hotelu Yavapai Lodge West.

4. den

Grand Canyon National Park / Monument Valley / Page (Lake Powell): Ráno nezapomenutelný pohled na východ slunce nad Grand Canyonem. (Možnost fakultativně objednat snídani servírovanou při krásném výhledu na Grand Canyon.) Prohlídka Navajo Indian Reservation, která je největším uznaným indiánským územím ve Spojených státech. Průjezd Painted Desert s vyprahlými skalními věžemi a roklemi. Poté návštěva Monument Valley s velkým množstvím červených pískovcových skalních útvarů, které vytváří romantickou krajinu. Odpoledne návštěva městečka Page nad řekou Colorado u jezera Lake Powell. Individuální volno k odpočinku. Ubytování v hotelu Best Western Inn at Lake Powell.

5. den

Page (Lake Powell) / Bryce Canyon National Park: Dopoledne návštěva Glen Canyon Dam, druhé nejvyšší přehrady v Americe. Odtud se Vám naskytne krásný výhled na celé jezero Lake Powell v pozadí s červenými skalními zdmi kaňonů. Poté odjezd do Utahu, do města Kanab. Kanab je často přezdíván „Little Hollywood“ díky své filmové historii a krásnému prostředí pro natáčení westernových filmů. Odpoledne prohlídka NP Bryce Canyon. Bryce Canyon se řadí mezi nejoblíbenější národní parky Utahu. Procházka kolem barevných skalních věží, neobyčejných skal a zemních pyramid (hoodoo). Večer individuální volno k odpočinku, možnost uspořádání táboráku. Ubytování v hotelu Ruby’s Inn.

6. den

Bryce Canyon National Park / Zion National Park / Las Vegas: Dnes vás čeká prohlídka národního parku Zion National Park, kde uvidíte masivní skalní útvary tvořené vlivem větru, času a Virgin River. Kaňon dosahuje délky 26 km a hloubky až 762 m a pro svou jedinečnou polohu na rozhraní 3 geografických oblastí Colorado Plateau, Great Basin a Mojave Desert je častým cílem turistů. Odpoledne příjezd do hlavního města zábavy - Las Vegas ve státě Nevada. Město Las Vegas je známé hlavně svým nočním životem. Srdcem Las Vegas je Las Vegas Boulevard a jeho část The Strip, kde se nachází spoustu hotelů, které jsou zároveň obřími kasíny. Ubytování v hotelu Circus West Tower Rooms.

7. den

Las Vegas: Individuální volno v Las Vegas, které můžete strávit prohlídkou města. Legendární hotelové komplexy a kasina, Miracle Mile, obrovská nákupní centra, muzea. Ubytování v hotelu Circus West Tower Rooms.

8. den

Las Vegas / Mojave Desert / Los Angeles: Ráno odjezd z Las Vegas. Krátká zastávka u ikonického nápisu Las Vegas Welcome Sign. Návrat do Los Angeles. Cesta povede přes Mohavskou poušť, která svůj název získala od indiánského kmene Mohave, který tuto oblast obýval. Nachází se zde nejvyšší teploměr na světě dosahující výšky 41 metrů. Uvidíte i stromy typické pro tuto oblast – juky krátkolisté. Návrat do Los Angeles. Ubytování v hotelu Crowne Plaza LAX.

9. den

Los Angeles: Individuální volno v Los Angeles. Odlet zpět domů.

10. den

Přílet do Prahy, Vídně nebo Budapešti.

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Nejkrásnější národní parky západu USA