Jotunheimen - 7 nějrásnějších túr

Celkové hodnocení zájezdu:
3.4 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Norsko
Ubytování: 7 nějrásnějších túr

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Norsko.

Popis zájezdu

Popis

Letecký zájezd



10 denní zájezd pro milovníky vysokohorské turistiky, raftingu a poznávání nových krajin.


Norsko s jeho nedotčenou přírodou patří k nejkrásnějším koutům Evropy – drsná příroda tunder
se stády sobů, do pevniny hluboce zařízlé fjordy, jezera s průzračnou vodou, jiskřící ledovce, tisíce vodopádů a nad tou vší nádherou se tyčící mohutné a rozeklané vrcholky hor. Turistický program je sestaven z nádherných 1denních túr v Rondane, Jotunheimenu, Romsdalu, Josterdalbreenu, které jsou vhodné pro průměrně zdatné turisty. Ubytování v chatkách s polopenzí, osvědčený program s místy, kam jezdí jen naše CK, navíc vylepšený raftingem na Sjoi, ve Vás zanechá velké zážitky na celý život.

Stravování

polopenze

Polopenze je zajištěna v naší expediční kuchyni (snídaně a večeře) - česká kuchyně.

Ubytování

7 nějrásnějších túr

Ubytování zajišťujeme tak, aby co nejlépe vyhovovalo ideálnímu umístění po trase, s minimálními přejezdy. V krásné přírodě nebo ve městech, s přijatelným vybavením chatek a pokojů za příznivou cenu. Dřevěné chatky o velikosti 16 – 20 m2 jsou pro 4 osoby, spící na jedné či dvou palandách, většinou v jedné místnosti. Chatka je vybavena elektrickým topením, vařičem, ledničkou. U těchto zájezdů – pokud není uvedeno jinak – je nutno vzít s sebou spacák. Sociální zařízení – se nachází v centrální části kempů. Toalety a sprchy s teplou vodou (za poplatek, na 10 NOK mince) jsou velmi čisté, často doplněny pračkou, kuchyňkou.

Doprava

Letecka

Program zájezdu

1. den

Odlet z Katowic do Osla - transfer zajištěn z Ostravy v ceně zájezdu. V Oslo prohlídka Frognerova parku se sbírkou unikátních soch Vigelanda. Procházka moderní částí Aker Brygge, pěší zonou, kolem královského paláce, radnice, univerzity, Opery, Národního divadla. Návštěva muzea.

2. den

Jotunheimen – „Domov obrů“ s nejvyššími vrcholy Norska. Ověřený výběr z uvedených tras a aktivit dle počasí a zvážení průvodce: Surtningssua (2368 m) – túra od jezera Gjende k nejkrásnějším výhledům na Jotunheimen Na hřeben Bessegen (1743 m) – velmi populární výstup na hřeben s výhledy na 3 různobarevná jezera Gjende, Russvatnet a Bessvatnet. Glittertind (2464 m) – krásná túra na 2. nejvyšší vrchol Norska (v případě špatného počasí pyramidový vrchol Naugartind). Galdhopingen (2469 m) – výstup na nejvyšší vrchol Norska od chaty Juvashytta. Rafting na řece Sjoi (WWW 3) – pro zájemce fakultativně, pro ostatní je připraven výlet k peřejím nejkrásnější řeky Norska zvané Ridderspranget.

6. den

Nigardsbreen – odpočinková túra k nejkrásnějšímu splazu ledovce. Přejezd přes Jotunheimen s vyhlídkami, kolem vodopádů Polfoss a Donfoss, výjezd na Josterdalbreen vyhlášenou vyhlídku Dalsnibba s výhledy na pohoří i na celý Geiranger. Poté Orlí stezkou přejezd do Valldalu.

7. den

Turistika v pohoří Romsdalen. Trolltindan (1536 m) – túra nad famózní a jednu z nejtěžších horolezeckých stěn světa. Poté Cestou trollů dojedete na parkoviště pod zmíněnou stěnu, přejezd kolem řeky Raumy do kempu.

9. den

Rondslottet (2185 m) – túra na nejvyšší vrchol pohoří Rondane, případně cesta kolem peřejí a vodopádů řeky Raumy a túra k Mandarfossen, největšímu vodopádu Skandinávie.

10. den

Přesun na letiště a odlet do Katowic. Následně transfer do ČR zajištěn - v ceně zájezdu.

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Jotunheimen - 7 nějrásnějších túr