Smaragdový Ostrov

Celkové hodnocení zájezdu:
3.5 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Irsko
Ubytování: Smaragdový Ostrov

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Irsko.

Popis zájezdu

Popis

Irsko patří k největším lákadlům cestovatelů. Nezapomenutelná příroda „zeleného“ ostrova, zříceniny hradů, pověstmi opředené keltské kříže a památky, dolmeny, irské puby s tradiční hudbou a skleničkou guiness, ale i moderní část Dublinu zcela jistě překvapí i ty nejzkušenější cestovatele. Letecký zájezd s putováním autobusem se zkušenými řidiči Vám představí Irsko ve své skromné, tajuplné a upřímné kráse.


2 varianty:

1.: kombinovanou dopravou - tam letecky zpět autobusem.

2.: letecky z Katowic/Krakowa nebo Prahy.



Pro zajištění programu doporučujeme cca 60 €.

Stravování

7x polopenze.
polopenze

Ubytování

Smaragdový Ostrov

Je zajištěno v 2-3* hotelech se snídaní. Při autobusové variantě zpět 1x nocleh v F1.

Doprava

Jízdní řád : Transfer na letiště Katowice nebo Krakow při odletu do Dublinu nebo Anglie v ceně. Ostrava – letiště, nástup možný i na vlakové zastávce Ostrava – Svinov. V případě výběru varianty letecké i zpět není v ceně zahrnut transfer při příletu zpět.
Kombinovaná doprava

Program zájezdu

1. den

Transfer na letiště a přelet do Dublinu /případně do Anglie a trajekt/, prohlídka centra hlavního a zároveň největšího města Irska, evropské metropole popu a rocku - katedrála sv. Patrika, Univerzita Nejsvětější Trojice Trinity College. Přejezd do Kildare a návštěva vyhlášeného irského hřebčína a japonských zahrad. Přejezd do Galway, města, které splní ideální představy o Irsku snad každého návštěvníka. Procházka malebným městem na březích řeky Corrib.

3. den

Dopoledne při příznivém počasí fakultativně výlet lodí na Aranské ostrovy se strohou krajinou a ohromujícím pohledem na pobřeží Irska. Odpoledne projížďka podél pobřeží s krásnými výhledy na oceán až k 8 km dlouhým útesům Cliffs of Moher a dále přes neobvyklou drsnou divočinu Burren s jedinečným botanickým prostředím k jednomu z největších dolmenů zachovaných na území Irska.

4. den

Prohlídka středověkého Bunratty Castle a vesnici s lidovou architekturou. Zastávka v Adare s typickými domky zdobenými doškovými střechami. Přejezd k Dingle k procházkám typiskou irskou krajinou. Večer v Killarney – městě irské muziky.

5. den

Ring of Kerry je okružní jízdou poloostrova Iveragh, TOP oblastí Irska. 180 km dlouhá jednosměrka lemována písečnými plážemi, palmami, rybářskými vesničkami. Návštěva Muckross House (viktoriánského sídla) a Muckross Gardens.

6. den

Po snídani v Corku, přejezd do slavného přístavu Cobh, poslední zastávky Titanicu. Po krátké prohlídce přístavu následuje zastávka v Midletonu, s nejznámější palírnou whiskey Jameson. Cesty k hradu Rock of Cashel, který byl symbolem královské a církevní moci.

7. den

Prohlídka mystického údolí Glendalough, nazývaného "Irské Delfy", kde keltský světec Kevin založil klášter u jezer Upper a Lower Lakes. Odpoledne zastávka v Powerscourt, nejhezčích zahradách Irska působivě položených na úpatí hory Great Sugar Loaf.

8. den

Přejezd do Dublinu a návštěva muzea Guinessova pivovaru. Individuální program. Přesun na letiště, odlet.

9. den

Autobusová varianta: Trajekt do Anglie a přejezd do Calaise, trajekt do Francie, přejezd západní Evropou s noclehem v F1 - příjezd 10. den.

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Smaragdový Ostrov