Cesta snů horami a džunglí

Celkové hodnocení zájezdu:
3.5 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Nepál
Ubytování: Cesta snů horami a džunglí

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Nepál.

Popis zájezdu

Popis

Nepál, který je stále jedním z největších cestovatelských lákadel, můžete navštívit a poznat prostřednictvím této naší pohodové výpravy. Budete mít možnost navštívit úžasná místa, poznat zajímavé lidi, zažít neopakovatelnou atmosféru… Rozhodně neočekávejte, že se z Vás za 2 týdny stanou znalci Nepálu, ale určitě si odvezete základní zkušenosti a poznání této země pod Himalájem. Po celou dobu akce bude přítomen český průvodce. Ubytování je v pěkných hotelech v Káthmandu a v džungli, několik nocí bude ve skromnějších podmínkách na pochodu v horách.



K Vaší účasti je potřebný přiměřený zdravotní stav. Akce ale není výjimečně fyzicky náročná, zvládne ji každý průměrně trénovaný člověk, nicméně doporučujeme "turistickou přípravu" před odletem.
Pro cestu do Nepálu není povinné žádné očkování – doporučuje se ale očkování proti hepatitidě A, B a břišnímu tyfu. Program může být na Vaše přání upraven (např. dvoudenní rafting místo návštěvy džungle…)



Změna programu z důvodu nepředvídatelných okolností včetně posunutí termínu odletu max. o 2 dny vyhrazena. Pro skupiny připravíme program dle požadavků.

Stravování

dle programu

Stravování na treku probíhá v místních zařízeních tzv. lodge. Je třeba počítat se stravou odlišnou od naší evropské, ale cenově velmi přijatelnou. Všude jsou také dostupné sladkosti jako tyčinky Mars, Snickers, čokolády Milka, pivo i nealko. V Namche Bazaru je dokonce pekárna. Na trek je zbytečné vozit jakékoli jídlo (pokud se neobejdete bez masa, tak doporučujeme třeba trvanlivý salám).
Orientační ceny v lodge: pivo 100 Kč láhev, cola – fanta 50 Kč, min. voda 30 Kč, polévka 40-50 Kč, hlavní jídlo s přílohou cca 200 Kč, pizza 100 Kč.

Ubytování

Cesta snů horami a džunglí

Ubytování v Kasthmandu je realizováno v hotelu se snídaní. Ubytování v národních parcích a během treku v místních lodge, což jsou velmi jednoduché penziony - zde stravování vlastní - v minulých letech jsme vždy využívali místních restaurací není nutno vařit vlastní jídlo.

Doprava

Letecka

Program zájezdu

1. den

Odlet (Praha nebo Vídeň), přílet do Káthmandú, ubytování v hotelu.

3. den

Prohlídka některých památek ve městě, odpočinek.

4. den

Letecký přesun na trasu "treku pod Everest" do Lukly ( 2 700m n. m.), krátký (cca 3 hodiny) trek do Phakdingu.

5. den

Trek ( 6 hodin) do "hlavního města" Šerpů Namche Bazaru (3400m n. m.). Prohlídka tohoto zajímavého a dnes již slušně vybaveného městečka.

6. den

Aklimatizační den. Možnost krátkých vycházek do okolí. Pro ty, co budou aklimatizováni, možnost krásného treku (4-5 hodin) přes Shyangboche (3 790m n. m., letiště, hotel Everest View), Khunde (od roku 1966 zde stojí šerpská "nemocnice"), Khumjung - největší vesnice v oblasti Khumbu (stojí zde i známá Hillariho škola), zpět do Namche Bazaru.

7. den

Z Namche Bazaru do Tengboche (3800m n. m., 4-5 hodin) - cílové místo naší výpravy do hor. Cesta vede nádhernou velehorskou krajinou s fantastickými výhledy. V Tengboche, malebné vesnici s výhledem na Mt. Everest, Lhotse, Ama Dablam a další vrcholy, stojí jeden z nejznámějších buddhistických klášterů. V roce 1989 zcela vyhořel, ale již v roce 1993 byla dokončena tříletá rekonstrukce a klášter od té doby slouží opět svému poslání.

8. den

Začínáme se vracet – přenocování v Namche Bazar, možnost zakoupení použitého vybavení z expedic, pekárna s WiFi.

9. den

Trek do Phakdingu.

10. den

Krátký přesun do Lukly, poslední noc v horách.

11. den

Odlet z Lukly do Kathmandu, odpočinek.

12. den

Kathmandu a jeho zajímavosti – druhý den věnovaný poznávání tohoto neuvěřitelného města.

13. den

Odjezd privátním minibusem do Saurahy v jižní části Nepálu, východiska pro naší dvoudenní návštěvu čitvánského národního parku. Cesta trvá cca 6 hodin a je sama o sobě silným zážitkem - poznáte bláznivý provoz na silnicích, nepálský venkov. Pěkné ubytování, vycházka do džungle, návštěva chovné stanice slonů, možná potkáme i nosorožce. Druhý den ráno budete poznávat džungli trochu jinak, absolvujete hodinovou vyjížďku na hřbetě slona - určitě nezapomenutelný zážitek. Odpolední návrat do Káthmándu.

15. den

Relax, nákupy, individuální program, návrat do ČR.

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Cesta snů horami a džunglí