Putování krajem Waltra Scotta

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Velká Británie
Ubytování: Putování krajem Waltra Scotta

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Velká Británie.

Popis zájezdu

Popis

Golfista v kostkované sukni, skotská whisky, Lochnesská příšera či tajuplné hrady a zámky, bývalé hlavní město Edinburgh s korunovačními klenoty, architektonické skvosty, muzea a galerie – to vše a mnohem více Vás čeká na tomto zájezdě. Přírodní krásy Glen Affric, Glen Coe, okolí hory Ben Nevis a legendami opředený nádherný ostrov Skye Vás dozajista okouzlí. Chcete-li navíc ochutnat pravou skotskou whisky v místních destileriích, pak pojeďte s námi. Pro zajištění programu doporučujeme cca 80 liber.

Stravování

Polopenze je zajištěna v naší expediční kuchyni (snídaně a večeře) - česká kuchyně.
polopenze

Ubytování

Putování krajem Waltra Scotta

Ubytování je zajištěno v mobilhomech (2 ložnice a obývací část) v 2lůžkových pokojích. Sociální zařízení je sdíleno 4 osobami v rámci mobilhome.

Doprava

Jízdní řád : Transfer na letiště probíhá z Ostravy s možností nástupu u vlakového nádraží Ostrava – Svinov.
Letecka

Program zájezdu

1. den

Transfer na letiště, odlet do Edinburghu. Prohlídka Jedburgh Abbey, Rosslyn Chapel i Melrose Abbey. Poté si prohlédneme Abbotsford house, kde dožíval sir Walter Scott. Přejezd do Kinghornu s vyhlídkou na Forth Bridge /UNESCO/, ubytování v mobilhomech na 3 noci.

2. den

Jízda pobřežím poloostrovu Fife, se zastávkou s Amstrutheru, návštěva domova golfu, St. Andrews s muzeem, katedrálou a ruinami starého hradu. Přejezd k původně rybářské vesnici Stonehaven s malebným přístavem a hradem Dunnottar.

3. den

Dopoledne v historickém Stirlingu. Poté odjezd do Edinburghu prohlídka města – hrad se skotskými korunovačními klenoty, hlavní třída starého města Roayl Mile, zámek Holyrood House – skotské sídlo anglické královny, Scotch Whisky centrum, Skotská národní galerie.

4. den

Přejezd do Hihglands přes Perth s prohlídkou Scone palace – místa, kde došlo ke sjednocení Skotska a do r.1651 probíhaly korunovace králů. Zastávka v Pitlochry - exkurze v destilerii Atholl-Blair, návštěva dílny šperků z vřesů Heathergems, japonské botanické zahrady. Poté přejezd do malebné oblasti Glen Affric-Cannich, ubytování v apartmánech na 4 noci, večeře.

5. den

Výlet k Dog Falls - Drumnadrochid - Loch Ness Centre, poté kolem jezera Loch Ness budeme pokračovat ke zřícenině Urquhart Castle a poté k metropoli Highlands - Inverness. Prohlídka bojiště Culloden Battlefield a prehistorického pohřebiště Clava Cairns.

6. den

Turistika v Glen Affric.

7. den

Přejezd na Skye – ostrov plný historie a překrásných scenérií. Zastávka u hradu Elian Donan Castle, dále skály Kilt Rock a výšlápnem k Old Man of Storr. Mezi další zastávky zařadíme Skye Museum of Island Life a hrob Flory McDonald. Večer se vrátíme do Glen Affric.

8. den

Přejezd pod Ben Nevis, cestou navštívíme Neptunovo schodiště - soustavu zdymadel. Výšlat na nejvyšší horu Skotska, případně prohlídka městečka Fort William, procházka údolím Glen Coe nebo fakultativně kouzelná cesta k oceánu s výhledy na Skye do Mallaig. Poté přejezd do nočního Edinburgu, noční loučení se Skotskem, přejezd na letiště, přílet do Krakowa – transfer do ČR.

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Putování krajem Waltra Scotta