Cestou trollů až na Prekestolen

Celkové hodnocení zájezdu:
4 / 5 (4 hodnocení)

Destinace:
Norsko
Ubytování: Cestou trollů až na Prekestolen

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Norsko.

Popis zájezdu

Popis

*Letecky z Katowic*
11 denní nádherná cesta a možnost shlédnout Cestu trolů, Dalsnibbu a přes Jotunheimen se podívat do fjordu z mystické stolové hory Prekestolen. Tato místa spolu s dalšími skandinávskými skvosty udělala tento letecký zájezd jedním z nejatraktivnějších zájezdů do Skandinávie.


Pro zajištění programu doporučujeme cca 600 NOK.

Stravování

polopenze

Polopenze je zajištěna v naší expediční kuchyni (snídaně a večeře) - česká kuchyně.

Ubytování

Cestou trollů až na Prekestolen

Ubytování zajišťujeme tak, aby co nejlépe vyhovovalo ideálnímu umístění po trase, s minimálními přejezdy. V krásné přírodě nebo ve městech, s přijatelným vybavením chatek a pokojů za příznivou cenu. Dřevěné chatky o velikosti 16 – 20 m2 jsou pro 4 osoby, spící na jedné či dvou palandách, většinou v jedné místnosti. Chatka je vybavena elektrickým topením, vařičem, ledničkou. U těchto zájezdů – pokud není uvedeno jinak – je nutno vzít s sebou spacák. Sociální zařízení – se nachází v centrální části kempů. Toalety a sprchy s teplou vodou (za poplatek, na 10 NOK mince) jsou velmi čisté, často doplněny pračkou, kuchyňkou. Nedojde-li k objednání celé chatky najednou, CK slučuje
individuální klienty a páry dle možností kapacit.

Doprava

Letecka

Jízdní řád : Transfer na letiště probíhá z Ostravy s možností nástupu u vlakového nádraží Ostrava – Svinov.

Jízdní řády transferů budou upřesněny v pokynech k zájezdu.

Program zájezdu

1. den

Transfer na letiště, přelet do Osla. Prohlídka metropole – známá muzea na poloostrově Bygdoy, návštěva Frognerova parku se sbírkou unikátních soch Vigelanda. Procházka moderní částí Aker Brygge, kolem radnice, královského paláce, pěší zónou, nová Opera.

2. den

Přejezd Jotunheimenem k jezeru Gjende s možností plavby po jezeru, túrou pod vrchol Bessegen. Poté přejezd ke Královskému skoku – Ridderspranget. Procházka kolem řeky s úchvatnými vodopády a k obřímu hrnci na Sjoi.

3. den

Peřeje na dravé části řeky Otta - Donfoss, výjezd na vyhlídku Dalsnibba s nádhernými výhledy na Jotunheimen, Jostedalbreen, Bremen a Geirangerfjord. 20km sjezd do městečka Geirenger, přejezd Orlí stezkou k vyhlídce na vodopády „Sedm sester“, přejezd k Cestě trollů - Golden Route. Vyhlídka do ledovcového údolí, nad vodopád Stigfossen a sjezd 11 nejznámějších zatáček Norska – „Cestu trollů“. Prohlídka horolezecké stěny Trollvegen a návrat na večeři do kempu.

4. den

Přejezd do Alesundu – Benátek Severu. Prohlídka secesních staveb, chlouby norské architektury. Výstup po 417 schodech nebo výjezd na vrchol Aksla s výhledy na ostrovní oblast Rundoy a celé město. Návštěva akvária Atlantic Sea Park, jednoho z největších v Norsku, přesun na ostrovy Godoy (s malebným dřevěným majákem), Giske (rodiště vikinského náčelníka Rolla, zakladatele Normandie), Valderoy a Vigra (s alesundským letištěm a nádhernou dlouhou pláží s bilým pískem – Blindheimssanden).

5. den

Plavba po nejhlubším Geirengerfjordem s vyhlídkou na nejznámější vodopády Sedem sester a Ženich, putování podél fjordu s nádhernými scenériemi . Přejezd do údolí Otty, podvečerní zastávka v Lomu, městečku s dřevěným kostelíkem a Knížecími vodopády.

6. den

Výjezd kolem řeky Bovry kolem sloupu Sagasoya na hřeben Jotunheimenu – Domov obrů, zastávky s vyhlídkami na Hurrungane – západní straně největšího norského pohoří. Sjezd k Sognefjordu. Cesta k nejkrásnějšímu splazu Nigardsbreen – patřící největšímu pevninskému ledovci Evropy – Josterdalbreen – turistika, oběd v přírodě. Poté trajekt a přejezd hřebene do Vossu.

7. den

Bergen – „Zahrada Norska“, prohlídka hanzovní čtvrti Bryggen, katedrály, rybího trhu, pro zájemce výjezd lanovkou nad město – Floin. Prohlídka vodopádů Tvindefoss. Odpočinek u jezera.

8. den

Výjezd k náhorní plošině Hardangervidda s úchvatnými sceneriemi a s velkolepým přírodním elektrárenským dílem SIMA, prohlídka druhého nejvyššího vodopádu Norska – Vöringfoss a návštěva Naturmuzea. Přejezd k vodopádu Latefoss, přesun do kempu ke Lysefjordu.

9. den

Přejezd k Lysefjordu s unikátní turistickou destinací Prekestolen. Turistický výstup pro každého – k nejunikátnějšímu výhledu jižního Norska – na „Stolovou horu“ –nejnavštěvovanější přírodní lokalita v Norsku, mnohými odborníky považovánu za jeden z velkých přírodních divů celé Evropy. Noční přejezd na letiště.

10. den

Přílet do Katowic, transfer do ČR.

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Cestou trollů až na Prekestolen