Polsko - Wieliczka - Krakow - Oswiecim

Celkové hodnocení zájezdu:
3.5 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Polsko
Ubytování: Wieliczka - Krakow - Oswiecim

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Polsko.

Popis zájezdu

Popis

1. den: Odjezd z Prahy z ulice Na Florenci v brzkých ranních hodinách. Cesta pohodlným autobusem do Polska a Wieliczky. Návštěva největšího solného dolu v Evropě Wieliczky. Sůl se zde těžila již od 12. stol. Důl má hloubku 300 m a kolem 300 km chodeb, v soli jsou vytesány sály s kapličkami, sochami a freskami. Navštívíte nejstarší část dolu Wieliczky, podzemní jezera, plesovou síň. Prohlídka trvá necelé 3 hodiny. Odjezd na ubytování, večeře.
2. den: Po snídani prohlídka někdejšího hlavního města Polska Krakowa: zámek polských králů na Wawelském pahorku a slavnou katedrálu, staré město s poklady gotické, renesanční a barokní architektury, staré hradby s barbakánem, Hlavní rynek - největší náměstí ve střední Evropě, Mariánský kostel, měšťanské domy, možnost návštěvy obrazárny v Muzeu Czartoryských - Leonardo da Vinci, obrazy vlámských a francouzských mistrů, Kazimierz - židovská čtvrť s několika synagogami. Návštěva tradičních vánočních trhů v centru Krakowa. Historické centrum Krakowa je zařazeno do světového dědictví UNESCO. Návrat do Prahy před půlnocí.

Doporučujeme: Krakow - kulturní dědictví UNESCO v době adventu.

Návštěva největšího solného dolu v Evropě: Wieliczky.

Upozornění a doporučení : doporučená částka na vstupy cca 130 PLN

Doprava

Ústí nad Labem - PRAHA - Brno
Důležité upozornění: odjezdová místa musí být písemně objednána (a následně písemně potvrzena) na cestovní smlouvě. CK si vyhrazuje právo zajistit případný svoz do Prahy mikrobusy či automobily. V případě, že je v jednom místě odjezdu méně než 8 cestujících může cestovní kancelář změnit zajištění dopravy klientů k zájezdu na veřejnou hromadnou dopravu s nárokem na úhradu jízdenky.

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Polsko - Wieliczka - Krakow - Oswiecim