Belgie - Belgické království, památky UNESCO a květinový koberec

Celkové hodnocení zájezdu:
3.7 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Belgie
Ubytování: Belgické království, památky UNESCO a květinový koberec

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Belgie.

Popis zájezdu

Popis

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách přes SRN do Flander.
2. den: Lovań (Leuven), historické vlámské město, středověké centrum vzdělanosti a obchodu se suknem, prohlídka historického centra města s krásnou radnicí, cesta provincií Limburg, největší belgický skanzen Bokrijk (věnovaný životu na vlámském venkově, několik osad, na 100 stavení, dobové oděvy, tradiční řemesla), Antverpy , historické centrum města, katedrála Panny Marie - jedna z největších evropských katedrál (Rubensovy obrazy), Rubenshuis, domov a ateliér Pietera Paula Rubense , kde umělec žil s rodinou a žáky, nebo hlavní tržiště Grote Markt, fontána se sochou kraba a renesanční radnice s cechovními domy ze 16. a 17. st., muzeum broušení diamantů, výborné vlámské hranolky.
3. den: Středověký Gent, kouzelné město Flander na soutoku Šeldy a Leie, ve středověku po Paříži nejbohatší město Evropy, středověké domy, idylické vodní kanály, muzea ukrývající umělecké perly, impozantní rezidence flanderských hrabat Het Gravensteen (z 12. století), věž Belford ,dominanta města, katedrála sv. Bavona s oltářem bratří Eyckových "Klanění beránku", nábřeží Granslei s cechovními domy, kavárničkami i obchůdky s místními specialitami, např. slavné belgické pivo Kvak, středověké Bruggy (UNESCO), nazývané "Benátky severu", bývalé sídlo burgundských vévodů na řece Reie a mnoha kanálech, centrum provincie Západní Flandry, středověké historické jádro na ostrově (UNESCO), náměstí s radnicí Stadhuis, výhledy z věže, bazilika Svaté Krve (nejposvátnější relikvie Evropy - ampule s kapkami Ježíšovy krve a vody, kterou Josef omyl Ježíšovo tělo, gotický kostel Panny Marie (Michelangelovo sousoší Madony s dítětem), Gruuthuse Museum či Groeninge Museum (sbírky vlámských a holandských mistrů) nebo Museum čokolády s ochutnávkou, prodejny s krajkami a s belgickou čokoládou a belgické pralinky, se sladkými gaufres de Liege a hospůdky s nepřeberným výběrem belgických piv , podvečerní fakultativní projížďka výletní lodí po kanálech, pozdní návrat na ubytování.
4. den: Slavné evropské bojišťě Waterloo ( r. 1815 vojska Napoleona a vévody z Wellingtonu), lví pahorek, panoráma bitvy, vyvrcholení dne bude celodenní prohlídka Bruselu včetně Tapis des Fleurs - jednou za dva roky pokryje koberec z milionů čerstvých květů náměstí Grand Place (UNESCO), hold květinářskému průmyslu, historické centrum města, Grote Markt s gotickou radnicí, socha sv. Michala – patrona Bruselu a "čurajícího chlapečka", cechovní domy, galerie sv. Huberta, nejstarší nákupní pasáž v Evropě, postavená v roce 1845, katedrála sv. Michala a Guduly, královský palác, parlamentní čtvrť aj. Individuální volno k návštěvě světoznámých muzeií ( Rubens , Cranach, Breugel, Rembrandt ), belgické pivo a pralinky či posezení v kavárničkách úzkých uliček města, Atomium , možnost večeře na rozloučenou, odjezd večer do ČR.
5. den: Návrat do ČR dopoledne.

CK si vyhrazuje právo drobných přesunů programu vzhledem k počasí.

Doporučujeme: Grand Place - koberec z milionů čerstvých květů

Brusel, Flandry, Lovan, Antverpy, Gent

Upozornění a doporučení : doporučená částka na vstupy cca 60 Eur

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Belgie - Belgické království, památky UNESCO a květinový koberec