Portugalsko - Lisabon, pobřeží Algarve a Andalusie

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Portugalsko
Ubytování: Lisabon, pobřeží Algarve a Andalusie

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Portugalsko.

Popis zájezdu

Popis

1.den: Odlet do Lisabonu s přestupem, transfer do hotelu, ubytování.
2.den: Snídaně. Lisabon – město, na které shlíží socha Krista (návštěva), přesná napodobenina té slavnější v Riu de Janeiro. Prohlídka města: starobylá čtvrť Belem s klášterem Jeronýmů (manuelská architektura), věž Torre de Belem (obranná věž a maják na řece Tejo), památník mořeplavců, hrad Castelo de Sao Jorge. Pravý portugalský kolorit zažijeme na Praca do Comercio – jednom z největších a nejkrásnějších náměstí Lisabonu a když se vyvezeme železným výtahem Elevador de Santa Justa (podle návrhu žáka slavného stavitele A. G. Eifella), starý Lisabon se nám ukáže jako na dlani, individuální volno (možnost návštěvy muzea Gulbenkian, archeologické muzeum Do Carme), návrat na ubytování.
3.den: Po snídani odjezd na pobřeží Algarve. Cestou navštívíme městečka Silves a Monchique. Středověké městečko Silves je známé maurským hradem s "červenými hradbami", který byl postavený z červeného pískovce. Město bylo původně vybudované Římany, ale největší rozkvět zažilo za vlády Arabů, kdy bylo hlavním střediskem jejich říše Al-Gharbu. V Monchique stojí za zmínku gotická katedrála a nad městem se tyčící ruiny kláštera Nossa Senhora do Deserto. Cestou na pobřeží se také zastavíme na nejvyšším místě Algarve – na vyhlídce Fioa, odkud je nádherný výhled na celé okolí. Příjezd na ubytování, večeře.
4.den: Snídaně. Celodenní výlet do Lagos a Sagres. Přímořské město Lagos je spojené s historií prvních zámořských objevů. Uvidíme moderní přístav, náměstí, kde se konal první trh s otroky, pevnost Forte Portada Bandeira a další památky. Nedaleko se nachází známý mys Cabo de Sao Vicente (60 m vysoké útesy) – nejznámější mys Evropy nazývaný též "konec světa". Sagres leží v krásném zálivu s nádhernými sceneriemi. Nachází se tu škola portugalských námořníků z 15. století. Návrat na ubytování, večeře.
5.den: Po snídani odjezd do města Sevilla, které je považováno za hlavní město Andaluzie, město extrovertů, kteří se vyžívají ve flamencu, býčích zápasech, fiestách, návštěvách barů a ochutnávání tapas. Střed města připomíná mozaiku divadelních jevišť, kdy je jedno náměstí hezčí než druhé. Pyšní se 3. největší katedrálou v Evropě (La Giralda), královský palác – Reales Alcazares patří k nejstarším v Evropě a dodnes ho využívá i španělský král. Palác je dokonalým příkladem mudejarské architektury, mistrovské kombinace maurských technik a katolických symbolů. Prozkoumáme půvabné uličky a náměstí ve čtvrti Barrio de Santa Cruz, nakoukneme do obchůdků a možná si vybereme nějaký překrásný dárek. Po návštěvě Sevilly cesta pokračuje na pobřeží Andalusie. Ubytování a večeře.
6.den: Snídaně, individuální volno, odpočinek u moře, večeře. Případně možnost absolvování fakultativních výletů.
7.den: Snídaně, individuální volno, odpočinek u moře, večeře. Případně možnost absolvování fakultativních výletů.
8.den: Snídaně. Transfer na letiště Málaga a odlet do ČR.


Program zájezdu v termínu 26.9. – 3.10. je stejný, pouze v opačném pořadí (přílet Málaga, odlet Lisabon)

Doporučujeme: Lisabon - socha Krista, Belem, Praca do Comercio, Elevador de Santa Justa

Algarve - Silves, Sevilla, mys Coba de Sao Vicente

Upozornění a doporučení : doporučená částka na vstupy: cca 100 Eur + 30- 40 Eur na fakultativní výlet

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Portugalsko - Lisabon, pobřeží Algarve a Andalusie