Španělsko - Španělské království

Celkové hodnocení zájezdu:
3.7 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Španělsko
Ubytování: Španělské království

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Španělsko.

Popis zájezdu

Popis

1. den: Odjezd z ČR v dopoledních hodinách.
2. den: V dopoledních hodinách příjezd do oblasti Costa Brava/Costa Maresme, volno, možnost koupání, ubytování v odpoledních hodinách, večeře.
3. den: Snídaně, odjezd v ranních hodinách do Zaragozy - prohlídka města (katedrála, nám. Santa María del Pilar, mudéjarské kostely, arabský palác Aljafería, městská tržnice), odjezd do Madridu - ubytování v okolí města a večeře.
4. den: Snídaně, odjezd k prohlídce královského paláce El Escorial, návrat do Madridu, okružní projížďka, prohlídka města (Puerta del Sol, Plaza Mayor, exteriéry královského paláce, památník Cervantesův nebo možnost návštěvy galerie El Prado), návrat na ubytování, večeře.
5. den: Snídaně, odjezd do Toleda - prohlídka města (katedrála, chrám sv. Tomáše, náměstí Zocodóver, muzeum El Greca), návštěva tradiční toledské manufaktury (ozdobné zbraně z toledské oceli, šperky), odjezd do Granady, ubytování v okolí města, večeře.
6. den: Snídaně, prohlídka Granady (katedrála, královská kaple, Albaicín), prohlídka arabského sídelního paláce Alhambra se zahradami Generalife. Volno, návrat na ubytování, večeře (fakultativní večerní možnost návštěvy představení flamenca).
7. den: Snídaně, odjezd do Córdoby - prohlídka města (mešita, exteriéry Alcázaru, Židovské město, typické "květinové" ulice s arabskými patii), odjezd z Córdoby do Sevilly, ubytování v okolí města, večeře.
8. den: Snídaně, Sevilla - prohlídka města (katedrála, La Giralda, Zlatá věž, čtvrť Santa Cruz s typickými patii, maurský palác Alcázar - exteriéry), odjezd k prohlídce britské kolonie Gibraltar (návštěva nejjižnějšího místa evropského kontinentu), noční přejezd na pobřeží Costa Azahar.
9. den: V ranních hodinách příjezd na pobřeží Costa Azahar, Peňíscola (hrad Papa Luna, středověké městečko, možnost koupání, projížďky lodí), příjezd na pobřeží Costa Brava/Costa Maresme ve večerních hodinách, ubytování, večeře.
10. den: Snídaně, odjezd do Gerony, města s jednou z nejzachovalejších středověkých židovských čtvrtí, kouzelnými středověkými hradbami a krásnými romáskými kostely (katedrála s věží Karla Velikého, románské kostely San Pere de Galligants a Sant Nicolau, židovská čtvrť, středověké hradby). Následuje odjezd do Tossa de Mar, jednoho z nejkrásnějších letovisek na pobřeží Costa Brava (Villa Vieja – opevněná část Tossy – hradby z 12. a 13.století s obrannými věžemi, centrum s domy z 14. až 17.století, kostel Sant Vincenc). Návrat na ubytování si můžeme zpříjemnit cestou lodí (fakultativně), večeře.
11. den: Snídaně. Odjezd v ranních hodinách, prohlídka kláštera Montserrat, prohlídka Barcelony (gotická čtvrť, Las Ramblas, Kolumbův památník, Antonio Gaudí - Sagrada Familia, La Pedrera, Casa Batlló, možnost návštěvy mořského akvária či muzea Picassa), návrat na ubytování, večeře.
12. den: Snídaně, volný program. V odpoledních hodinách odjezd do ČR.
13. den: Odpoledne příjezd do ČR.

Doporučujeme: Costa Brava/Maresme, Zaragoza, Madrid, Toledo, Barcelona

Granada, Sevilla, Gibraltar, Peňiscola, Gerona

Upozornění a doporučení : doporučená částka na vstupy cca 140 Eur,
Ubytování je zajištěno v okolí měst, v hotelech/hostelech ve 2lůžkových pokojích s příslušenstvím (sprcha, WC)

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Španělsko - Španělské království