Mayský okruh (Mexiko, Guatemala, Honduras, Belize)

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Mexiko Mexico City
Belize Belmopan
Guatemala Quetzaltenango
  Antigua
Honduras Copán
Strava: Snídaně
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: letecká doprava Praha-Tuxtla/Cancún-Praha včetně tax v ceně 22.000 Kč
15x ubytování v 3-4* hotelech se snídaní
uvedený program včetně vstupů
privátní doprava a transfery
česky hovořící průvodce CK Soleada (minimum: 8 osob)
služby místních průvodců
zákonné pojištění CK proti úpadku
Cena nezahrnuje: fakultativní výlety a spropitné
poplatek za použití videokamery na památkách v Mexiku
imigrační poplatky na hranicích
zobrazit 1 termín
Březen 2024
zobrazit 1 termín
Listopad 2024
zobrazit 1 termín
Duben 2025
 

Popis zájezdu

Popis

TUXTLA – SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – SAN JUAN CHAMULA – QUETZALTENANGO – ZUNIL – JEZERO ATITLÁN – CHICHICASTENANGO – ANTIGUA – COPÁN – QUIRIGUA – RIO DULCE – LIVINGSTONE – FLORES – TIKAL – BELIZE – PLAYA DEL CARMEN – TULUM – COBÁ – CANCÚN.

Poznejte všemožné aspekty mayské kultury, počínaje nádhernými pyramidami v pralesech Yucatánu, tradičními trhy Guatemaly a Mexika, chutnou kuchyní regionu, všudypřítomným pouličním ruchem a konče milými potomky této slavné středoamerické kultury. Na konci okruhu Vás čeká odměna v podobě blankytného moře a nádherných pláží Karibiku.

Minimum osob: 8

Ubytování

Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Doprava

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy do Mexiko City a pokračování letu do města Tuxtla. Nocleh.

2. den

Ráno navštívíme slavný kaňon Sumidero a budeme pokračovat do malebného města San Cristóbal de Las Casas, kde si prohlédneme koloniální centrum. Nocleh.

3. den

V okolí San Cristobalu navštívíme několik malebných vesniček, včetně San Juan Chamula, která je pozoruhodnou ukázkou synkretismu indiánské a katolické víry. Po překročení hranic s Guatemalou budeme pokračovat do města Quetzaltenango.

4. den

Tento den podnikneme výlet do blízké vesničky Zunil. V této oblasti se nachází několik sopečných vulkánů. V Zunilu je možné vidět obyvatele v tradičním mayském oblečení. Další zajímavostí je místní svatý San Simón, kterého také navštívíme. Nakonec se vydáme do nedalekých horkých pramenů Fuentes Georginas. Přírodní bazény v horském prostředí jsou ideálním místem pro odpočinek. Odpoledne budeme pokračovat k jezeru Atitlan do vesnice Panajachel, kde se ubytujeme.

5. den

Celodenní výlet po tomto sopečném jezeře obklopeném třemi vulkány. Na břehu jezera se nachází několik vesnic, které v průběhu dne navštívíme. Mezi nejznámější patří Santiago Atitlan se svým patronem Maximónem. Další zajímavou vesničkou je San Pedro La Laguna se svými kávovými plantážemi.

6. den

Neděle patří nejznámějšímu trhu celé země - Chichicastenango v departmentu Quiché. Tato vesnice v horách nabízí jedinečný zážitek místního trhu a místa, kde nakoupit tradiční rukodělné výrobky. Vesnice je známá i svými šamanistickými seancemi. Odpoledne odjezd do města Antigua.

7. den

Antigua - bývalé hlavní město Guatemaly, patří mezi nejkrásnější města Střední Ameriky. Od roku 1979 je zapsáno na seznamu památek Unesco. Město obklopené třemi vulkány má bohatou historii a najdete v něm nepřeberné množství kostelů a nádherných historických staveb. Kromě prohlídky centra navštívíme typickou kávovou farmu, kde se seznámíme s procesem zpracování kávy.

8. den

Ráno vyrazíme směrem ke Guatemala City a dále až na honduraské hranice. Kousek za hranicemi se nachází významná archeologická památka Copán. Ubytování.

9. den

Brzy ráno se vydáme na mayské památky. Kromě samotného naleziště také navštívíme nové muzeum, ve kterém je rozsáhlá sbírka soch a replika chrámu Rosalila ve skutečném měřítku. Originální chrám se nachází na nalezišti a byl zakryt jinou stavbou. Odpoledne se vrátíme přes hranice do Guatemaly a budeme pokračovat do Rio Dulce, kde se ubytujeme. Toto městečko leží u břehů jezera Izabal.

10. den

Lodí se po hladině jezera dá dostat až na karibské pobřeží do městečka Livingstone. Jediné místo v Guatemale, kde najdete potomky afrických otroků a kteří mají svůj vlastní jazyk Garífuna. Místní specialitou je pokrm z ryb a kokosového mléka. Odpoledne se vrátíme lodí do Rio Dulce a budeme pokračovat do departmentu El Petén do města Flores. Ubytování.

11. den

Brzy ráno vyrazíme navštívit neslavnější mayské památky - Tikal. Toto největší mayské město se nachází uprostřed divoké džungle, kde se tyčí majestátné pyramidy a můžete spatřit opice a různé druhy ptáků. Ve své největší slávě měl Tikal údajně až sto tisíc obyvatel. Návrat do Flores a ubytování.

12. den

Odjezd na hranici, přejezd do Belize. Zastávka v typickém městečku San Ignacio. Dále krátká zastávka v novém hlavním městě Belmopan. Pokračování na sever Belize až na hranice s Mexikem. Ubytování v Mexiku.

13. den

Ráno vyrazíme po karibském pobřeží do Playa del Carmen. Po cestě zastavíme v Tulum, na mayské památce rozkládající se na útesech karibského pobřeží. Dále navštívíme ruiny v Cobá s nejvyšší pyramidou a poslední zastávkou bude cenote – podzemní jeskyně s průzračnou vodou. Odpoledne příjezd do Playa del Carmen.

14. den

Celodenní volno na koupání na pobřeží Karibiku.

15. den

Celodenní volno na koupání s možností fakultativních výletů (Chichen Itzá, Isla de Mujeres).

16. den

Odlet z Cancúnu s přestupem do Evropy.

17. den

Přílet do Prahy.

 

→ Přejít na 2 termíny dovolené Mayský okruh (Mexiko, Guatemala, Honduras, Belize)
v cenách od 107 900 Kč do 113 900 Kč