Velká jihoamerická mozaika

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Brazílie Rio de Janeiro
Argentina Buenos Aires
Peru Lima
Bolívie La Paz
Chile Santiago de Chile
Uruguay Colonia del Sacramento
Strava: Snídaně
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: letecká doprava Praha-Lima/Rio de Janeiro-Praha včetně letištních tax v ceně 23.000Kč
přelety Lima – Cuzco, La Paz – Santiago – Buenos Aires, Montevideo – Iguazu – Rio de Janeiro
17x ubytování v 3-4* hotelech se snídaní
privátní doprava během programu
uvedený program včetně vstupů
služby českého průvodce CK Soleada (minimum: 8 osob)
služby místních průvodců
zákonné pojištění CK proti úpadku
Cena nezahrnuje: fakultativní výlety a spropitné
zobrazit 1 termín
Duben 2024
zobrazit 1 termín
Říjen 2024
 

Popis zájezdu

Doprava

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Popis

LIMA – CUZCO – MACHU PICCHU – PUNO – TITICACA – UROS – COPACABANA – LA PAZ – SANTIAGO DE CHILE – VALPARAÍSO – VINA DEL MAR – BUENOS AIRES – TIGRE – COLONIA – MONTEVIDEO – IGUAZÚ – RIO DE JANEIRO.

Pokud plánujete cestu do Jižní Ameriky „jednou za život“, nabídneme Vám ten nejlepší mix napříč celým kontinentem – incké památky, Andy, pacifické pobřeží, chilské vinařství, kosmopolitní Buenos Aires, nejkrásnější vodopády Iguazú a nakonec sochu Ježíše v Riu. A po návratu zjistíte, že to jistě nebyla Vaše poslední cesta na tento kontinent…..

Minimum: 8 osob

Ubytování

Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3-4* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy.

2. den

Po příletu do Limy, transfer do centra, ubytování a pěší prohlídka centra Miraflores.

3. den

Dopoledne prohlídka centra (katedrála, kostel San Francisco, podzemní galerie a katakomby, Plaza Mayor, koloniální část Limy a residenční zóny San Isidro a Miraflores a pyramida Huaca Pucllana).

4. den

Brzy ráno odlet do Cusca, transfer do hotelu, odpočinek a aklimatizace. Po obědě prohlídka centra (katedrála, Korikancha, Santo Domingo) a inckých ruin v okolí Cusca (Kenko, Tambomachay, Puca Pucara a Sacsayhuamán).

5. den

Celodenní výlet na Machu Picchu - brzy ráno transfer na vlakové nádraží a odjezd turistickým vlakem do Aquas Calientes, odtud se vydáme až k vrcholu hory Machu Picchu se známými ruinami. Čeká Vás prohlídka bájného města Inků, které bylo objeveno až v roce 1911. Večer návrat do Cusca.

6. den

Tento den se přesuneme do města Puno na břehu jezera Titicaca. Během cesty přes andské průsmyky navštívíme několik zajímavých turistických míst - Andahuaylillas, Pucara, La Raya. Na oběd zastavíme v typické místní restauraci. Navečer dorazíme do Puna. Ubytování a procházka centrem.

7. den

Ráno se vydáme motorovou lodí ke slavným rákosovým ostrovům Uros, na kterých žijí místní indiánské kmeny. Návrat do Puna, odjezd do Bolívie do města Copacabana. Navečer ubytování a prohlídka katedrály a centra městečka.

8. den

Lodí se přemístíme na Isla del Sol (Sluneční ostrov), původním názvem Isla Titikaka. Odtud také pochází název jezera. Prohlédneme si několik archeologických památek a vystoupíme na hlavní hřeben ostrova. Nadmořská výška je cca 4000 m.n.m. Navštívíme i vesnici Yumani, incké schody, prameny a ruiny Pilkokaina. Po obědě se vydáme na zpáteční cestu a zamíříme do La Pazu (3700 m.n.m.). Ubytování v hotelu.

9. den

Prohlédneme si centrum La Pazu (katedrála, Prezidentský palác a čarodějnický trh) a také Valle de la Luna – erodovanou měsíční krajinu. Transfer na letiště a odlet do Santiago de Chile. Ubytování.

10. den

Návštěva nejzajímavějších míst a pamětihodností této metropole – náměstí Plaza de Armas s katedrálou Santo Domingo a národním muzeem, bulvár Ahumada, prezidentský palác La Moneda. Projížďka starým městem až na vrch San Cristóbal, odkud je nádherný výhled na město a okolní masívy And. Odpoledne navštívíme místní producenty chilského vína, kde můžete ochutnat místní produkci. Návrat do Santiaga a nocleh.

11. den

Po snídani odjezd k pobřeží Pacifiku do největšího přístavu Chile – Valparaíso, města bohémů, otlučených barevných domů vtěsnaných do blízkých svahů a krásných náměstí. Projedeme se několika kuriózními lanovkami, které se zde nacházejí a vyvezou nás do míst s fascinujícím výhledem na město. Poté zhlédneme mondénní přímořské město Viňa del Mar, luxusní letovisko s kasiny a nádhernými hotely. Také je nazýváno “zahradním městem” díky mnoha parkům a zeleni. Navečer návrat do Santiaga.

12. den

Ráno odlet do Buenos Aires, transfer do hotelu. Odpoledne podnikneme okružní prohlídku centra města. Navštívíme Avenida 9 de julio, Prezidentský palác Casa Rosada, Catedral Metropolitana, slavný Obelisk i rušnou pěší zónu Florida.

13. den

Ranním vlakem se vydáme do městečka Tigre, kam jezdí obyvatelé Buenos Aires na víkendové pikniky a kde se projedeme lodí po ramenech řeky Paraná. Poklidné městečko je příjemnou změnou od rušného centra Buenos Aires. Odpoledne návrat do metropole, kde budeme pokračovat v prohlídce. Navštívíme např. slavný hřbitov Recoleta. Večer Vás čeká nezapomenutelná Tango show s pravým argentinským steakem.

14. den

Trajektem dojedeme do města Colonia del Sacramento, které leží v Uruguayi naproti Buenos Aires. Toto koloniální město je nejstarším městem v Uruguayi a je zapsáno na seznamu UNESCO jako světové kulturní dědictví. Historické centrum je ukázkou koloniální portugalské i španělské architektury. Určitě doporučujeme ochutnat typické uruguayské jídlo – chivito (steak v sendviči). Pokračování autobusem do Montevidea na ubytování a večerní prohlídku zajímavostí hlavního města Uruguaye.

15. den

Dopoledne prohlídka centra Montevidea a poté transfer na letiště a odlet do Foz do Iguacú, které je brazilskou vstupní branou k vodopádům Iguazú – jedné z největších přírodních atrakcí Latinské Ameriky. Ubytování v hotelu nedaleko vodopádů a odpoledne prohlídka skvělého ptačího parku, kde se seznámíte s jednotlivými druhy tukanů, papoušků a dalšího místního ptactva.

16. den

Celodenní návštěva vodopádů z argentinské strany, kde se navštěvníci ocitají v nitru samotných vodopádů a absolvují dva rozličné panoramatické okruhy, aby se nakonec vláčkem přiblížili a došli k nejvyššímu vodopádu zvaný Ďáblův chřtán. Doporučujeme velmi osvěžující projížďku člunem pod vodopády.

17. den

Dopoledne prohlídka vodopádů z brazilské strany, které Vám poskytnou krásné panoramatické pohledy na vodopády a cestou se setkáte se zvídavými nosály. Případní zájemci mohou absolvovat fakultativní 10-minutový přelet vrtulníkem nad vodopády.Odpoledne odlet do Rio de Janeira a ubytování.

18. den

Po snídani nás čeká prohlídka sochy Krista na kopci Corcovado ve výšce 710 m, ze kterého je nádherný výhled na celé Rio, dále navštívíme slavný fotbalový stadion Maracana, proslulý Sambodrom, kde se odehrávají karnevalové přehlídky, a metropolitní katedrálu.

19. den

Po snídani poznáme pláže Ipanema, Leblon, navštívíme bohémskou čtvrť Santa Teresa, kam se vypravíme stoletou tramvají a na závěr dne uvidíme další nádherné pohledy na Rio z vrcholu Cukrové homole. Navečer transfer na letiště a odlet do Evropy.

20. den

Přílet navečer do Prahy.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Velká jihoamerická mozaika
v cenách od 155 900 Kč