Velká cesta Brazílií

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Brazílie Rio de Janeiro
Argentina Puerto Iguazú
Paraguay Ciudad del Este
Strava: Snídaně
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: letecká doprava Praha – Rio - Praha s přestupy včetně tax v ceně 20.000 Kč
vnitrostátní přelety na trase
privátní doprava a transfery
13 x nocleh v 3-4* hotelech se snídaní
1x oběd, 1x večeře
v Amazonii 2x nocleh v chatkách s příslušenstvím a plnou penzí
uvedený program včetně vstupů
vstupy na vodopády Iguazú na argentinské i brazilské straně
jízdenka na lanovku na Cukrovou homoli v Riu a lanovku na Corcovado se sochou Ježíše Krista
služby česky mluvícího průvodce (minimum: 8 osob)
zákonné pojištění proti úpadku CK
Cena nezahrnuje: fakultativní výlety a spropitné
vstupenka na zakončení karnevalu na Sambodromu (jarní termín)
zobrazit 1 termín
Listopad 2024
zobrazit 1 termín
Březen 2025
 

Popis zájezdu

Doprava

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Popis

RIO DE JANEIRO – VODOPÁDY IGUAZÚ – CIUDAD DEL ESTE – BRASILIA – MANAUS – AMAZONIE – SALVADOR – OSTROVY ITAPARICA A ILHA DOS FRADES – NATAL.

Nejobsáhlejší zájezd po Brazílii na českém trhu s návštěvou často opomíjených míst. Ukážeme Vám karnevalové Rio, dech beroucí vodopády Iguazú, unikátní hlavní město Brasília, stále panenskou Amazonii, historický i živoucí Salvador de Bahia a rozlehlé písečné duny v Natalu. Tento úspěšný zájezd nabízíme již devatenáctou sezónu a přáli bychom každému poznat tuto krásnou zemi v celé její pestrosti od jihu až na sever.

Termín v únoru/březnu spadá do období těsně po skončení karnevalu v Riu. Ve městě již karneval neprobíhá, ale klientům nabízíme fakultativně možnost návštěvy tzv. přehlídky vítězů - závěrečné defilé vítězných karnevalových souborů na Sambodromu v Riu. Vřele doporučujeme!

Minimum: 6 osob

Stravování

bufetové snídaně, 1x oběd, 1x večeře a v Amazonii plná penze

Ubytování

Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3-4* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování. V Amazonii je ubytování v komfortních bungalovech s příslušenstvím.

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy pravidelnou linkou s přestupem.

2. den

Pobyt v Rio de Janeira, v jehož průběhu navštívíme vrchol Corcovado, na kterém se ve výšce 710 metrů tyčí slavná socha Ježíše Krista a odkud se nám naskytne působivé panorama. Navštívíme historické centrum města a zajedeme do bohémské čtvrti Santa Teresa, kam donedávna jezdila stará otevřená tramvaj. Dále uvidíme stadiony Maracana a Sambodromo, kde se pořádá největší festival samby na světě. Navštívíme botanickou zahradu, pláže Leblon, Ipanema a São Conrado. Vyjedeme kabinovou lanovkou na Cukrovou homoli (Pão de Açúcar). První lanovka nás doveze do stanice Morro da Urca ve výšce 270 m, odkud je možné fakultativně absolvovat vyhlídkový let vrtulníkem nad Riem, a odtud budeme pokračovat až na vrchol do výšky 390 metrů, kde si počkáme na západ slunce. V únorovém/březnovém termínu je možné zúčastnit se závěrečného defilé karnevalu na Sambodromu. Fakultativně je možné absolvovat tzv. favela tour, která Vám umožní v bezpečí poznat odvrácenou tvář Ria. Návštěva dvou typických brazilských restaurací formou bufetu.

3. den

viz 2. den

4. den

viz 2. den

5. den

viz 2. den

6. den

Odlet do Foz do Iguaçú, kde se nachází jedna z největších přírodních atrakcí Latinské Ameriky – vodopády Iguazú na hranicích Brazílie a Argentiny. Odpoledne návštěva vodopádů na brazilské straně, která Vás okouzlí majestátním pohledem na celkovou šíři vodopádů. Během okruhu kolem vodopádů se Vám připletou do cesty i žebrající nosálové.

7. den

Tento den nás čeká prohlídka vodopádů na argentinské straně, kde se návštěvníci ocitají v nitru samotných vodopádů a mohou si vychutnat nekonečnou spoustu míst vždy s jedinečnými výhledy na vodopády, které jsou dle názoru mnoha návštěvníků nejkrásnějšími vodopády na světě. Doporučujeme projížďku motorovým člunem pod vodopády, která vás příjemně osvěží. Při návratu do hotelu se zastavíme u hranice Trojmezí Marco de las Tres Fronteras na soutoku řek Iguazú a Paraná.

8. den

Po krátkém výletu do Ciudad del Este v Paraguayi nás čeká návštěva Itaipú – donedávna největší vodní elektrárna na světě. Oběd v rybí restauraci na břehu řeky Paraná, kde můžete ochutnat tradiční rybu dourado. Odpoledne prohlídka Parku exotických ptáků (Parque das Aves), kde se návštěvníci mohou dostat do přímého kontaktu s tukany a spoustou dalších exotických druhů ptáků včetně papoušků. Fakultativně je možný přelet vrtulníkem nad vodopády.

9. den

Ráno transfer na letiště a odlet do hlavního města Brasília založeného prezidentem Kubitschkem se specifickou architekturou Oskara Niemayera. Jako světový unikát bylo téměř celé vybudováno účelně během let 1956-1960 uprostřed savany. Prohlídka hlavního města s návštěvou moderní katedrály, Náměstí Tres Poderes, Národní divadlo ve tvaru aztécké pyramidy, Prezidentský palác, Parlament a Senát. Pohled na město z výšky uvidíte z televizní věže. Navečer transfer zpět na letiště a pokračování letem dále do Amazonie. Přílet do Manausu a ubytování.

10. den

Po snídani prohlídka centra Manausu – Amazonské divadlo, nejhezčí operní budova Jižní Ameriky, městská tržnice postavená jako malá kopie pařížské Les Halles a Plovoucí přístav, který je unikátním technickým dílem. Poté odjezd lodí k úžasnému soutoku řek Rio Negro a Rio Solimões, kde se zřetelně protínají žluté vody řeky Solimões s černou řekou Negro. Pokračování asi hodinu lodí po přítocích Amazonky na ubytování v chatkách na malebném místě u řeky. Hned za chatkami se nachází džungle. Po pozdním obědě vyrazíme v kánoích po řece pozorovat říční delfíny. Po setmění pozorování kajmanů. Večeře.

11. den

Poznávání místní fauny a flóry, procházka v amazonském pralese s místním průvodcem a minikurzem „Jak přežít v džungli“. Po obědě projížďka v kánoích a lovení dravých piraň, večeře. Navštívíme také obydlí místních domorodců a seznámíme se s jejich způsobem života.

12. den

Časně ráno se v kanoích vypravíme pozorovat východ slunce z říční hladiny. Po snídani návrat do Manausu a transfer na letiště. Odlet do města Salvador de Bahia, prvního hlavního města Brazílie, jehož dějiny jsou spjaty s životem černých otroků. Ubytování v hotelu.

13. den

Po snídani prohlídka města s malebnou čtvrtí Pelourinho pod ochranou UNESCO, domy s výrazně pastelovými barvami a kostely bohatě zdobenými zlatem. V Salvadoru se můžete také naučit bojový tanec capoeira anebo se jako diváci můžete zúčastnit rituálního náboženského obřadu candomblé.

14. den

Tento den nás čeká celodenní výlet po okolních ostrovech. Nejprve zastávka na ostrově Ilha dos Frades s koupáním v křišťálově průzračné vodě. Z vrcholu ostrova je nádherný výhled a na pláži můžete ochutnat ryby či krevety přímo zde připravené místními rybáři. Na ostrově Itaparica nás čeká oběd. Navečer transfer na letiště a odlet do Natalu. Ubytování.

15. den

Dnes nás čeká celodenní projížďka buggynou po písečných dunách podél 50 km pláží a se zastávkami na vykoupání a oběd. Jízda buggynou, během které vám řidič se speciální licencí na řízení tohoto vozidla ukáže pár odvážných kousků v pohyblivých dunách, je jedním z vrcholných zážitků zájezdu. Jízda je vhodná pro všechny věkové kategorie a je to nejlepší způsob poznávání místní krajiny, která často slouží filmovým štábům k natáčení scén z pouště.

16. den

Ráno uvidíme místní tržnici, portugalskou pevnost Tří králů a největší strom kešu na světě zabírající plochu 8500 m2. Poté transfer na letiště a odlet do Evropy s přestupy.

17. den

V odpoledních hodinách přílet do Prahy.

 

→ Přejít na 2 termíny dovolené Velká cesta Brazílií
v cenách od 115 900 Kč