Španělsko - Prodloužený letecký víkend v Barceloně

Celkové hodnocení zájezdu:
3.7 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Španělsko
Ubytování: Prodloužený letecký víkend v Barceloně

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Španělsko.

Popis zájezdu

Popis

1.den: Odlet z Prahy do Barcelony, transfer do hotelu. Pěší prohlídka města – významná díla od Gaudího jako Casa Batlló - pohádkově koncipovaný dům se střechou připomínající záda obrovského ještěra a sloupy ve tvaru sloní nohy či Casa Milá, přezdívaná la Pedrera (hromada kamení), Placa d' Catalunya. Palau Güell – první Gaudího stavba na objednávku. Dále se podíváme na třídu Las Ramblas, na které se předvádějí akrobaté, mimové, žongléři, pouliční muzikanti. Třída je vždy plná lidí, atrakcí a nejrozmanitějších aktivit. Návrat do hotelu.
2.den: Snídaně, panoramatická prohlídka města autokarem: Park Guell (UNESCO), komplex zahrad plných nekonvenčních staveb od geniálního katalánského architekta Antoni Gaudího, jehož jméno je neodmyslitelně spjato s tímto kosmopolitním městem, Sagrada Família – novogotický chrám Svaté rodiny, který se stal symbolem Barcelony, Hospital de S. Pau - překrásný příklad secesní architektury (UNESCO), Fotbalový stadión Camp Nou, jenž je domovem pro místní tým FC Barcelona, Olympijský stadión - centrum olympijských her z roku 1992, náměstí Placa d' Espanya. Individuální volno: možnost návštěvy Picassova muzea, Námořního muzea. Návrat do hotelu.
3.den: Snídaně, pěší prohlídka: Moll d'Espanya – nový přístavní komplex, Placa Portal de la Pau se sochou Kryštofa Kolumba, Placa Reial – Královské náměstí obklopené palmami, Placa Sant Jaume s radnicí a sídlem katalánské vlády, Katedrála sv. Eulálie a kostely Santa María del Mar, Santa María del Pi, Palác katalánské hudby – krásná ukázka secesní architektury, Palác Reial Major – sídlo barcelonských knížat a později arabských vládců, individuální volno: možnost návštěvy akvária, kde můžete sledovat svět žraloků, rejnoků, murén, mořských koníků, další procházky po Las Ramblas a nezapomeňte na návštěvu jedinečné městské tržnice La Boquería, možnost nákupů. Fakultativně možnost večeře (typické "tapas"). Návrat do hotelu.
4.den: Snídaně, transfer na letiště, odlet do ČR

Upozornění a doporučení : doporučená částka na vstupy: cca 60 EUR, přeprava MHD během programu cca 10 EUR, fakultativně večeře - španělské "tapas" cca 28 EUR.

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Španělsko - Prodloužený letecký víkend v Barceloně