Německo - Frankfurt, Mainz a Rüdesheim

Celkové hodnocení zájezdu:
3.5 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Německo
Ubytování: Frankfurt, Mainz a Rüdesheim

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Německo.

Popis zájezdu

Popis

1. den: Odjezd z Prahy z ulice Na Florenci v brzkých ranních hodinách do Frankfurtu nad Mohanem. Prohlídka Frankfurtu - největšího města Hessenska: radnice Römer jejíž fasádu zdobí sochy císařů Friedricha Barbarossy, Ludvíka IV. Bavora, Karla IV. a Maximiliána II.. Vedle Römerbergu se tyčí středověká katedrála, hlavní katolický kostel Keiserdom (katedrála svatého Bartoloměje). Katedrála v níž probíhala volna německých králů a římských císařů Svaté Říše Římské. Rodní dům Johanna Wolfganga von Goetheho, Goetheho muzeum, kostel sv. Pavla (Paulskirche). Muzejní nábřeží, Opera. Možnost návštěvy některého z více než 60 muzeí. Ochutnejte typické frankfurtské speciality jako jsou Handkäs, frankfurtskou zelenou omáčku s bylinkami a především tradiční jablečné víno. Odjezd na ubytování.
2. den: Po snídani odjezd do Mainzu, města na západním břehu řeky Rýn. Prohlídka města: Gutenbergovo muzeum, katedrála svatého Martina a Svatého Štěpána, kašna Marktbrunnen ze 16. století, Mohučská radnice, dřevěná věž Holzturm ze 14. století, Zemské muzeum, svatý Isis. Návštěva Mohučských vánočních trhu. Přejezd do městečka vína do Rüdesheim. Procházka po městě: Oberes Mittelrheintal, ulička Drosselgasse, Niederwald se sochou Germanie a zrestaurovaným Osteinským chrámem (Osteinescher Tempel). Neopomente ochutnat místní ryzlink a červená vína, které mají světový význam. Odjezd do Prahy v pozdních večerních hodinách.

Doporučujeme: Navštivte Hessensko

Ochutnejte typické frankfurtské speciality

Upozornění a doporučení : doporučená částka na vstupy cca 60 Eur

Doprava

Ústí nad Labem - PRAHA - Plzeň - Rozvadov
Důležité upozornění: odjezdová místa musí být písemně objednána (a následně písemně potvrzena) na cestovní smlouvě. CK si vyhrazuje právo zajistit případný svoz do Prahy mikrobusy či automobily. V případě, že je v jednom místě odjezdu méně než 8 cestujících může cestovní kancelář změnit zajištění dopravy klientů k zájezdu na veřejnou hromadnou dopravu s nárokem na úhradu jízdenky.

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Německo - Frankfurt, Mainz a Rüdesheim