Francie - Provance

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Francie
Ubytování: Provance

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Francie.

Popis zájezdu

Popis

1. den: Odjezd z ČR ve večerních hodinách.
2. den: V dopoledních hodinách příjezd do Orange (UNESCO 1981), zastávka u nejzachovalejšího evropského antického divadla, vítězný oblouk, prohlídka historického centra, večer příjezd do hotelu, ubytování.
3. den: Po snídani odjezd do Nimes (park "De la Fontaine", antická knihovna, věž "Magne", antický chrám "Maison Carré, aréna). Odjezd do Uzes, centra stejnojmenného vévodství, prohlídka historického centra (věž Fenestrelle, exteriér vévodského hradu), přejezd k pramenům řeky Eure, procházka k začátku akvaduktu, který vedl vodu do Nimes. Přejezd k nejslavnější části akvaduktu - Pont du Gard (UNESCO 1985), procházka podél zbytků akvaduktu až k tomuto monumentu, návrat do hotelu.
4. den: Po snídani odjezd do Camargue, Arles (UNESCO 1981), město, které svou krásou okouzlilo Vincent Van Gogha i Paula Gaugina, kde vedle antických památek (arény, divadla) najdete raně křesťanské pohřebiště (Alyscamps) a jednu z nejkrásnějších románských katedrál St Trophime. Přejezd do Aigues Mortes, středověké hrazené město postavené během křížových výprav, které se odsud vypravovali (hradby, Constanciina věž – pevnostní věž, která sloužila později jako vězení). Přejezd do Saintes Maries de la Mer, zde se podle legendy vylodila Marie Magdalena, Marta, Lazar, Marie Jakubova a Marie Salomé, když zázračně překonali středozemní moře. V jedinečném pevnostním kostele najdete také kapli sv. Sáry, patronky cikánů. V případě dobrého počasí je zde i možnost koupání. Návrat do hotelu.
5. den: Po snídani odjezd do Avignonu (UNESCO 1995), prohlídka historického centra (Papežský palác, loreta, most Sv. Benezeta, hradby), odjezd do Fontaine de Vaucluse, procházka k jedné z největších evropských vyvěraček, prohlídka městečka ve kterém žil Francisco Petrarca a které bylo svědkem jeho nešťastné lásky k Lauře de Noves. Odjezd k jednomu ze tří cisterciáckých opatství založených ve 12 století v Provence – Sénanque – prohlídka exteriéru jedinečně zachovalého komplexu, přejezd do Gordes (exteriér zámku, "callades" typické dlážděné uličky). Návrat na ubytování.
6. den: Po snídani přejezd k bývalému opatství Saint-Roman, jedinečná památka vytesaná po vzoru Kappadockých klášterů, do skály, s množstvím skalních hrobů. Návštěva typické provensálské vinařské usedlosti Mas de Tourelles (ukázka vinic, zpracování vína za doby římské, ochutnávka vín a možnost nákupu). Les Antiques místo, kde u posvátných pramenů vzniklo antické město, prohlídka mausolea a vítězného oblouku vedle kterého stojí léčebna (léčil se zde Vincent van Gogh). Přejezd do Les Baux de Provence, sídla nejmocnější provensálské šlechty, kterou porazil kardinál Richelieu, prohlídka středověké vesnice a zbytků mohutného hradu, vystavěného na skalním suku. Přejezd Alpillami k Daudetovu mlýnu, návrat do hotelu.
7. den: Po snídani v dopoledních hodinách příjezd do Lyonu (UNESCO 1998), prohlídka města (Fourviére, renezanční a kalsicistní čtvrť), ve večernících hodinách odjezd zpět do ČR.
8. den: V dopoledních hodinách příjezd do ČR.

Doporučujeme: Nimes, Uzes, Pont du Gard, Arles, Avignon

opatství Saint-Roman, Les Antiques, Lyon

Upozornění a doporučení : doporučená částka na vstupy cca 60 Eur.
Ubytování:
MOBIL. - Ubytování v mobilních apartmánech (mobilhome) pro 4 osoby bez stravy vybavených dvěma menšími samostatnými ložnicemi, obývacím pokojem, kuchyňským koutem a vlastním příslušenstvím. Za příplatek je možné zajistit ubytování pouze jedné dvojice, nebo trojice v celém mobilním apartmá.V kempu jsou k dispozici také společná příslušenství a ostatní vybavení kempu.
HOTEL - Ubytování je zajištěno v hotelu *** , dvoulůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím (WC, sprcha) a klimatizací. Přímo v hotelové restauraci je zajištěna kontinentální snídaně.

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Francie - Provance