Španělsko - Katalánsko a Barcelona

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Španělsko
Ubytování: Katalánsko a Barcelona

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Španělsko.

Popis zájezdu

Popis

1. den: Odjezd z ČR v dopoledních hodinách. Noční přejezd.
2. den: Příjezd na pobřeží Costa Brava/Maresme, Costa Dorada - poblíž Barcelony, v odpoledních hodinách ubytování, volný program (možnost koupání), večeře.
3. den: Po snídani celodenní výlet do Barcelony - Barcelona gotická - prohlídka (Gotická čtvrť, katedrála, přístav) a odpoledne volný program - možno využít k návštěvě "Pueblo Espaňol - Španělské vesnice" nebo jedinečného mořského akvária, návrat na ubytování, večeře.
4. den: Po snídani půldenní výlet na nejvýznamnější poutní místo Katalánska - horský klášter Montserrat - prohlídka (katedrála a křížová cesta), návrat na ubytování, možnost koupání, večeře.
5. den: Po snídani odjezd do Figueras, návštěva muzea Salvadora Dalího, zastávka ve středověkém městečku Castello d Empúrias, Cadaques, přímořské městečko, které si oblíbilo mnoho umělců (S: Dalí, Pablo Picasso, Joan Miró, Walt Disney, André Breton, F.G. Llorca,), návrat na ubytování, večeře.
6. den: Po snídani celodenní výlet do Barcelony - Barcelona modernistická - prohlídka - (Antonio Gaudí - katedrála Sagrada Familia, Parc Güell, okružní projížďka barcelonskými urbanistickými skvosty rozsáhlého urbanistického komplexu "Ensanche", Gaudího Casa Batlló, La Pedrera), odpoledne volno (individuálně možno využít též k prohlídce Picassova muzea, Námořního muzea či Muzea fotbalového klubu FC Barcelona), návrat na ubytování, večeře.
7. den: Po snídani, v poledních hodinách odjezd do Blanes, návštěva nejkrásnější botanické zahrady Costa Bravy Jardí Botanic Mar i Mutra založené roko 1928 se 7000 druhy středozemních a tropických rostlin, afrických sukulentů, ), odpoledne odjezd do Tossa de Mar, jednoho z nejkrásnějších letovisek na pobřeží Costa Brava (Villa Vieja – opevněná část Tossy – hradby z 12. a 13.století s obrannými věžemi, centrum s domy z 14. až 17. století, kostel Sant Vincenc, Museo Municipal s díly moderního umění – Marc Chagall). Návrat na ubytování si můžeme zpříjemnit cestou lodí (fakultativně), večeře.
8. den: Po snídani odjezd do Gerony, města s jednou z nejzachovalejších středověkých židovských čtvrtí, kouzelnými středověkými hradbami a krásnými románskými kostely (katedrála s věží Karla Velikého, románské kostely San Pere de Galligants a Sant Nicolau, židovská čtvrť, středověké hradby). Odjezd do Besalú, nádherné středověké město s románskými kostely Sant Vicenc, a Sant Pere, pozůstatek benediktinského kláštera se zachovalou lázní mikve, opevněný most přes řeku Fluviá. Návrat na ubytování, večeře.
9. den: Snídaně, volný program (možnost koupání) v odpoledních hodinách odjezd do ČR. ¨
10. den: Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.

Doporučujeme: Barcelona gotická, kláštěr Montserrat, Gerona, Figueras

Barcelona modernistická, Blanes, Tossa de Mar

Upozornění a doporučení : doporučená částka na vstupy cca 70 Eur

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Španělsko - Katalánsko a Barcelona